[PS4] Nier : Automata 非劇透討論區 (4)

567 回覆
6 Like 0 Dislike
岩岩開始打二周目,又要重覆打一次感覺好悶

重點係無得用2B玩

佢比一周目少野打嘅,skip哂支線快快手去三周目啦

做哂d支線先好玩三周目
9s識得hack野,玩2b只睇到表面

做哂d支線先好玩三周目
9s識得hack野,玩2b只睇到表面

2週目講返迪士尼同森林既背景,其實幾好feel

玩落你就唔會咁講

玩落你就唔會咁講

期待

玩落你就唔會咁講

第一周目係前菜
第二周目係調味料
第三周就係令你 到仆街既主菜
成日地圖顯示左你條屍,去到又冇,係咪冇野執先冇條屍?
成日地圖顯示左你條屍,去到又冇,係咪冇野執先冇條屍?

好似有聽過太耐唔執會變左敵人?
有咩支線要一週目就要過?

其實無。不過一直支持所有支線都要做左先 因為有啲係幫你理解故事/角色心理上有昇華作用
終於打完第一次結局a,好好玩,有少少美中不足,就係有的劇情會係一路打一路睇,有少少辛苦
終於打完第一次結局a,好好玩,有少少美中不足,就係有的劇情會係一路打一路睇,有少少辛苦

二週目先會開始理解到劇情

11B遺物

11B遺物

6o禮物

總之盡做啦

二週目先會開始理解到劇情

2周目作用就係俾你深刻返劇情
一週個陣掛住打阿當唔記得睇對話,2週突登拉打聽哂對白先打

11B遺物

6o禮物

總之盡做啦

但係見你地話要玩到三週目先知晒劇情就想玩快d
講真爆到E再重玩
先會感受到製作人既心思
每一句對白都有set up
講真爆到E再重玩
先會感受到製作人既心思

True
重玩既時候序章比你既感覺都唔同
講真爆到E再重玩
先會感受到製作人既心思

True

我都好想快D玩到哩個進度,但我宜家仲用緊2B清緊支線任
講真爆到E再重玩
先會感受到製作人既心思

True

起碼玩幾次
一定有minor野miss左
講真爆到E再重玩
先會感受到製作人既心思

True

慢慢玩啦 玩完一次都要幾十個鐘
之後再補埋第一頁啲周邊info
再玩你會發現
啲支線先係精華
岩岩打完夏娃,12lv 個時衝去打就俾人秒,宜家19lv打就岩岩好,補得切血就ok, 點知佢打到3分1走人
岩岩打完夏娃,12lv 個時衝去打就俾人秒,宜家19lv打就岩岩好,補得切血就ok, 點知佢打到3分1走人

係咪係外星人隻船個度?
個度其實佢講完野就會走 打死左佢佢都會rebirth
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞