[PS4] Nier : Automata 非劇透討論區 (4)

567 回覆
6 Like 0 Dislike
有D後悔speed run做D支線

其實玩單機game做支線都係想睇多啲成個世界觀啫,如果趕住爆主線大可以之後再返去做,speed run真係晒晒...

不過隻game由頭從玩多次都無所謂啦,新體會
有D後悔speed run做D支線

其實玩單機game做支線都係想睇多啲成個世界觀啫,如果趕住爆主線大可以之後再返去做,speed run真係晒晒...

不過隻game由頭從玩多次都無所謂啦,新體會

由頭玩真係睇多好多野
序章完個時2b握緊拳頭我唔再覺得係因為2b憎恨機械生命

同埋,睇返d畫質真係差左少少 點解要咁小心去睇呢隻作品啊
玩normal都覺得好hard咁 比野豬撞兩下就瓜左

呢野豬同鹿異常大力
Btw有時會有白色豬同鹿 玩咁耐都唔知有咩分別

白鹿/豬皮賣到2 3萬

同埋有獎杯
《NieR:Automata》與《SINoALICE》合作延期 將免費送2B角色補償 - http://www.hk01.com/article/95423
有冇人玩?

死左ser啦

rip

橫尾劇本
《NieR:Automata》與《SINoALICE》合作延期 將免費送2B角色補償 - http://www.hk01.com/article/95423
有冇人玩?

死左ser啦

rip

橫尾劇本

唔識日文啊 來生要做日本仔
新手玩係到掛2B機,由12lv宜家升到33lv 掛到收先熄左部機佢
12lv打夏娃hard又係1下被秒

太高lv你一定後悔,你怕難你玩咩hard,你掛機升lv跟住所有野扣你1,斬咩都一刀死你不如一開始就玩easy

我以為高lv係多少少血都防only, 39lv 即刻收手了

高10LV開始HARD怪打你都唔痛,20LV開始唔扣

ROUTE C 的怪先50LV,你而家岩岩開始A線就39LV你不如重練啦....同你玩EASY根本冇分別

真心後悔,頭先試打左夏娃,太易打了
重新玩過過完序章再由hard 玩起

咁我想問夏娃16lv, 我12lv 個陣被佢打一下死,應該升到16再同佢打?定真係要靠技術過?
新手玩係到掛2B機,由12lv宜家升到33lv 掛到收先熄左部機佢

太高lv你一定後悔,你怕難你玩咩hard,你掛機升lv跟住所有野扣你1,斬咩都一刀死你不如一開始就玩easy

ROUTE C 的怪先50LV,你而家岩岩開始A線就39LV你不如重練啦....同你玩EASY根本冇分別

咁我想問夏娃16lv, 我12lv 個陣被佢打一下死,應該升到16再同佢打?定真係要靠技術過?

我覺得整到太難咁打都唔係好有意思姐 人地比你較個difficulty就係想fit你技巧姐
如果你怕太易玩咁不如normal唔刷兵仔 hard無得瞄準又易死只會阻礙左你享受個故

果陣卡咗兩粒鐘後 決定盡量少埋身打
走住嚟屌策略
有時距離啱 先等佢出完招就偷斬兩下
爬完文見到話ending ABCDE先係主線
岩岩開始左無耐
想問要拎晒d ending有咩要注意
岩岩開始左無耐

唯一注意y ending
岩岩開始左無耐

1周=a
2周=b
3周=c/d
你攪完左c 自己睇下點玩e啦 無咩特別分支影響結局
岩岩開始左無耐

1周=a
2周=b
3周=c/d

C D 自己揀先後啦
2個都正
岩岩開始左無耐

1周=a
2周=b
3周=c/d

C D 自己揀先後啦
2個都正

C end
因為鐘意A2多啲 呢個結尾我好鐘意
岩岩開始左無耐

1周=a
2周=b
3周=c/d

C D 自己揀先後啦
2個都正

我當初係揀D結局先
岩岩開始左無耐

1周=a
2周=b
3周=c/d

C D 自己揀先後啦
2個都正

我當初係揀D結局先

原來是咁
咁就好了
岩岩開始左無耐

1周=a
2周=b
3周=c/d

C D 自己揀先後啦
2個都正

我當初係揀D結局先

原來是咁
咁就好了

我都係
宜家重打要easy mode speed run返去打完歌壇巨龍獸個到 之後先轉返hard 一定要之後打hard過
打打下主線,大部份支線消失哂既,仲諗住打埋番去做

係咪去左海邊揸高達

係咪去左海邊揸高達

Yup

係咪去左海邊揸高達

Yup

等下週目做返啦
序章 玩hard 打到最尾手殘閃錯位 要由頭打過 咁就半個鐘
序章 玩hard 打到最尾手殘閃錯位 要由頭打過 咁就半個鐘

序章真係hard唔到
王陵隻盾兵點打
王陵隻盾兵點打

唔識上去?youtube search下就有攻略forest castle top floor

我果陣因為係9S所以係係斷橋用pod fing自己入去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞