[PS4] Nier : Automata 非劇透討論區 (4)

567 回覆
6 Like 0 Dislike

主線結局總共ABCDE,共5個
必須完成A(1周目)+B(2周目)先會出現C/D,必須完成哂C+D先會出現E結局

但係遊戲有A~Z共26個結局,其餘21個結局都係玩味性質,對主線結局不影響

做唔做都得,不過我有小小強迫症除左DE外其他努力咁解緊

解完ABCDE先慢慢玩其他結局,家下玩左90幾個鍾
而家研究緊點拎ADAM個APPLE同2B個BLACK BOX

一開始唔明save 結局個w咩意思
原來有成26個結局
尋日打爆一週目開始用9s嗰時,唔小心跳咗落街就話爆機

我諗住100%任100%武+24個結局之後最後一野玩DE完左佢

無規定完成d先可以再完成egh……

無,但C+D都完成後就一定出E,E完左就

最後嗰句即係點?

自動del save?

主線結局總共ABCDE,共5個
必須完成A(1周目)+B(2周目)先會出現C/D,必須完成哂C+D先會出現E結局

但係遊戲有A~Z共26個結局,其餘21個結局都係玩味性質,對主線結局不影響

做唔做都得,不過我有小小強迫症除左DE外其他努力咁解緊

解完ABCDE先慢慢玩其他結局,家下玩左90幾個鍾
而家研究緊點拎ADAM個APPLE同2B個BLACK BOX

一開始唔明save 結局個w咩意思
原來有成26個結局
尋日打爆一週目開始用9s嗰時,唔小心跳咗落街就話爆機

我諗住100%任100%武+24個結局之後最後一野玩DE完左佢

無規定完成d先可以再完成egh……

無,但C+D都完成後就一定出E,E完左就

最後嗰句即係點?

自動del save?

不劇透
岩岩玩三週無耐
我知三週會出ending CDE
我想問有無話揀咩先出得晒CDE
好似係depends on對話點揀?
有d擔心拎唔晒

Ending前有得揀入咩Ending(C或D)
爆完一次三周目就可以揀章節睇埋其他Ending
E要睇哂C、D先入到

呢句啫係點?
三周使唔使打兩次,分别c,d結局?
岩岩玩三週無耐
有d擔心拎唔晒

E要睇哂C、D先入到

呢句啫係點?

總之三周最尾會有兩個options比你揀入c/d end, 咁爆完機後會多咗個章節選擇比你,就可以直接飛去最尾要選擇個個位,揀另一個option玩埋第二個結局
岩岩玩三週無耐
有d擔心拎唔晒

E要睇哂C、D先入到

呢句啫係點?

總之三周最尾會有兩個options比你揀入c/d end, 咁爆完機後會多咗個章節選擇比你,就可以直接飛去最尾要選擇個個位,揀另一個option玩埋第二個結局

真係咁難明咩
武器故事好痴線
特別係不死鳥果d武器
岩岩玩三週無耐
有d擔心拎唔晒

E要睇哂C、D先入到

呢句啫係點?

真係咁難明咩

無咩game有呢d槪念無接觸過好難理解嘅
邊度仲有得買
 有無巴打有買ost
達哥係咪今晚玩
 有無巴打有買ost

信和無哂價,淘寶大量不過信唔信得過就..
打到第三週
覺得人設 音樂 同劇情都好正
遊戲好多位都幾有心思
係敵人種類單調左少少
同埋冇日夜時間

初初完全係為左2b個屁股而玩

上網睇得太多資料 比人劇透哂
但仍然無阻礙我繼續玩既意慾
雖然用成5舊水買實體碟好似比貴左
但覺得真心值
相反隻高達玩左幾日已經想掉撚左佢
唔值我比五舊水出黎
打到第三週
遊戲好多位都幾有心思
係敵人種類單調左少少
同埋冇日夜時間

但覺得真心值
唔值我比五舊水出黎

冇日夜時間隻GAME有解釋
不過我唔記得左

咁有冇又唔太重要既
係有少少怪咁
有個朋友買左日文版
但佢又唔識日文 貪條女好j 同9斬
覺得唔睇劇情真係浪費左隻game
我認我廢,點先跑得贏會飛嘅機械人

裝晶片,但其實不斷dash比跑好

垃圾的我只可以用遊戲bug

咩bug

跑第幾次先???

都有六 七次

大獲,用曬啲錢無錢買晶片

咩bug

我唔想浪費時間係個跑步quest個度先用,要搵的話youtube打任名應該都搵到

利申:我係垃圾
打到第三週
遊戲好多位都幾有心思
係敵人種類單調左少少
同埋冇日夜時間

但覺得真心值
唔值我比五舊水出黎

冇日夜時間隻GAME有解釋
不過我唔記得左

咁有冇又唔太重要既
係有少少怪咁
有個朋友買左日文版
但佢又唔識日文 貪條女好j 同9斬
覺得唔睇劇情真係浪費左隻game

我直頭因為呢隻game而出機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞