[PS4] Nier : Automata 非劇透討論區 (4)

567 回覆
6 Like 0 Dislike
Dlc 值唔值得買?

唔值,好悶hea到爆

而家係咪得一個dlc?
遲d會唔會再有新dlc

好似話唔會再出DLC嫁啦 之前好似sinoalice既生放送講過下唔夠經費 除左nier automata大賣之外唔會整
但係佢都有講過nier replicant都會remaster 如果nier大賣 所以我覺得都係9up多
我認我廢,點先跑得贏會飛嘅機械人

裝晶片,但其實不斷dash比跑好

大獲,用曬啲錢無錢買晶片

唔係呀
呢個QUEST有3次做
跑3個地方
做邊一次呀

第一次,會唔會太廢第一次都過唔到

好廢

而家卡咗係第三次
Dlc 值唔值得買?

唔值,好悶hea到爆

而家係咪得一個dlc?
遲d會唔會再有新dlc

好似話唔會再出DLC嫁啦 之前好似sinoalice既生放送講過下唔夠經費 除左nier automata大賣之外唔會整
但係佢都有講過nier replicant都會remaster 如果nier大賣 所以我覺得都係9up多

其實前作鬼佬版同日本版有咩分別

Yes

唔得喎巴打,入咗三週目,鬥快嗰個支線無咗

我講得唔清楚 完左三週就有得揀chapter可以番轉頭做

明白,打曬abcde 呢隻game 真心覺得一流,而家全力做曬咁多個結局佢
Btw 打曬abcde 都好唔覺意咁入咗結局

Agger 尤其2 3週最後個mission一氣呵成好長
好有逼力

Bgm真係好大功臣
越玩越覺得platinum games呢間野
好多位都做得幾好
單係講動作遊戲嘅話,確實唔突出,但我幾buy 佢種玩法
橫版3d咁轉換玩法
渣飛機嘅玩法同以前啲飛機game咁玩法,點都有少少情懷係到
總括黎講,無買錯
Btw有冇巴打知實體ost 限定版同普通版分別係?

BGM真係無乜驚比到我咁貼題同震撼既感覺 呢種風格既音樂真係買少見少
ruins city dust of memory birth of a wish sound of the end 呢啲好少會聽到 仲有佢個idea將歌詞幻想成1000年後既語言 真係出哂水

首首都
配埋場景一流
有首歌完全聽唔明係日文定英文,你講嗰首?
未玩nier之前都覺得澤野弘之都幾勁嫁啦
點知人外有人

唔得喎巴打,入咗三週目,鬥快嗰個支線無咗

我講得唔清楚 完左三週就有得揀chapter可以番轉頭做

明白,打曬abcde 呢隻game 真心覺得一流,而家全力做曬咁多個結局佢
Btw 打曬abcde 都好唔覺意咁入咗結局

Agger 尤其2 3週最後個mission一氣呵成好長
好有逼力

Bgm真係好大功臣
越玩越覺得platinum games呢間野
好多位都做得幾好
單係講動作遊戲嘅話,確實唔突出,但我幾buy 佢種玩法
橫版3d咁轉換玩法
渣飛機嘅玩法同以前啲飛機game咁玩法,點都有少少情懷係到
總括黎講,無買錯
Btw有冇巴打知實體ost 限定版同普通版分別係?

BGM真係無乜驚比到我咁貼題同震撼既感覺 呢種風格既音樂真係買少見少
ruins city dust of memory birth of a wish sound of the end 呢啲好少會聽到 仲有佢個idea將歌詞幻想成1000年後既語言 真係出哂水

首首都
配埋場景一流
有首歌完全聽唔明係日文定英文,你講嗰首?
未玩nier之前都覺得澤野弘之都幾勁嫁啦
點知人外有人

澤野開始老調重彈 利申聽開佢都有d 失望
Dlc 值唔值得買?

唔值,好悶hea到爆

而家係咪得一個dlc?
遲d會唔會再有新dlc

其實前作鬼佬版同日本版有咩分別

人物關係上既分別
外國版nier變左做大叔 yuna係佢個女
日本版就係兄妹關係

3000石待機

裝晶片,但其實不斷dash比跑好

唔係呀
呢個QUEST有3次做
跑3個地方
做邊一次呀

好廢

而家卡咗係第三次

我都試左10幾次
嬴到果下超有成功感

第3真係有難度
+20%速先岩岩好

唔係呀
呢個QUEST有3次做
跑3個地方
做邊一次呀

好廢

而家卡咗係第三次

我都試左10幾次
嬴到果下超有成功感

第3真係有難度
+20%速先岩岩好

我先得+12%
好彩隻驚80%就有杯拎,如果唔係真係有排白金
(人手白金)
打到第三週
覺得人設 音樂 同劇情都好正
遊戲好多位都幾有心思
係敵人種類單調左少少
同埋冇日夜時間

初初完全係為左2b個屁股而玩

上網睇得太多資料 比人劇透哂
但仍然無阻礙我繼續玩既意慾
雖然用成5舊水買實體碟好似比貴左
但覺得真心值
相反隻高達玩左幾日已經想掉撚左佢
唔值我比五舊水出黎

5舊
你買豪華版?

高達真係唔值5舊,搶錢

不過尼爾最成功我覺得真係bgm
俾佢養大左胃口,玩其他game覺得d bgm總係差d

唔係豪華版呀, 出面新碟斷哂
硬食500, 得隻碟, 冇CODE
有CODE係包咩
真心對好多GAME都睇唔上眼
其實打呢隻GAME有好多感覺
有時2D時似打緊1942戰機GAME
有時又似打緊洛克人X4
有時又似玩緊METAL GEAR 聽到D通訊聲同D 多路線既死法
打到第三週
覺得人設 音樂 同劇情都好正
遊戲好多位都幾有心思
係敵人種類單調左少少
同埋冇日夜時間

初初完全係為左2b個屁股而玩

上網睇得太多資料 比人劇透哂
但仍然無阻礙我繼續玩既意慾
雖然用成5舊水買實體碟好似比貴左
但覺得真心值
相反隻高達玩左幾日已經想掉撚左佢
唔值我比五舊水出黎

5舊
你買豪華版?

高達真係唔值5舊,搶錢

不過尼爾最成功我覺得真係bgm
俾佢養大左胃口,玩其他game覺得d bgm總係差d

唔係豪華版呀, 出面新碟斷哂
硬食500, 得隻碟, 冇CODE
有CODE係包咩
真心對好多GAME都睇唔上眼
其實打呢隻GAME有好多感覺
有時2D時似打緊1942戰機GAME
有時又似打緊洛克人X4
有時又似玩緊METAL GEAR 聽到D通訊聲同D 多路線既死法

呢隻驚係幾破格既
如果可以有多啲budget出返齊啲劇情就好
買左dlc 有d後悔
得58lv
a2做到S級 唔夠stat打落去
2b做到唔俾跌落地 太難
9s唔想做 對9s gameplay無乜興趣
我原本諗住係有無限挑戰果d打 睇下打到幾耐果類野
對隻game個戰鬥系統抱有強烈好感 想搵多d機器人黎打
當然可以用debug mode, 不過個意義完全唔同 set場俾自己打又煩
買左dlc 有d後悔
得58lv
當然可以用debug mode, 不過個意義完全唔同 set場俾自己打又煩

其實你應該未爆機 爆機再挑戰過吧
買左dlc 有d後悔
得58lv

正路係爆機之後升盡99lv再打

同埋刷菱形晶片
正係呢part已經要你玩10幾個鐘

菱形晶片無得買一定要刷出黎?邊度刷
買左dlc 有d後悔
得58lv

正路係爆機之後升盡99lv再打

同埋刷菱形晶片
正係呢part已經要你玩10幾個鐘

菱形晶片無得買一定要刷出黎?邊度刷

其實又未必一定要刷先夠打既
每把武器都有故事睇
有部份我明個故講乜(例如2B果把白刀)
但好多我都唔知出處,或者個故講乜
可以去邊度睇?
每把武器都有故事睇
有部份我明個故講乜(例如2B果把白刀)
但好多我都唔知出處,或者個故講乜
可以去邊度睇?

有啲武器係上集人工生命繼承落黎,詳細自己上youtube就搵得到
嘩屌
打水沒座塔,hack哂上去打隻野死左
要由頭打過
嘩屌
打水沒座塔,hack哂上去打隻野死左
要由頭打過

我相信唔會有人比我打完塔被機械鹿撞死經典
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞