[正版凌凌漆] 007:生死有時 討論區 30/9上映

1001 回覆
57 Like 13 Dislike
明,就係想講以依加疫情之後既世界

見尚氣係美國票房好好第一但其實先得200m

佢本身budget都講緊150m,依加一般大片都講緊成200m budget,007仲要250-300m,淨係靠本土200m票房點為皮

會唔會搞到愈黎愈多片依靠大佬市場
我諗緊美國本土黎緊eternals過唔過到尚氣,gg俠一定第一架啦
唔計marvel 仲有Dune 美國經典小說
所以Dune 007 死拖一年都要等到戲院ready先全球共映
dune票房好難同marvel比啦我諗,仲要線上同步,個導演不嬲叫好唔叫座
但依加個世界就算戲院全開都好難同兩年前個票房比

你見上面尚氣200已經第一名,比起舊時先第十,我諗舊時未有疫情你求其拍到大片,好睇唔好睇閒閒地都過200m
其實以依加一般大片既budget,淨係靠美國本土既票房係咪冇可能為到本?
所以Dune 007 死拖一年都要等到戲院ready先全球共映
但依加個世界就算戲院全開都好難同兩年前個票房比

你見上面尚氣200m已經第一名,比起舊時先第十,我諗舊時未有疫情你求其拍套大片,好睇唔好睇閒閒地都過200m
007都或者有機會過200m?始終大片budget又高過尚氣100m
最慘係串流成為左大部份人習慣
好似上面條傻仔咁,話咩啲戲只係值得係Netflix睇,叫人唔好入戲院。
雖然有啲本末倒置,但事實上串流已經係大主流,相信越來越多人會搞靚家庭影院,理論上可以都handle到一般劇情片嘅觀影感受
而其實疫情之前marvel盛世已經令到好多觀眾唔係大片唔入戲院,非動作科幻/大卡士類電影既情況係嚟緊嘅趨勢下只會越嚟越嚴峻
作為一個影迷只可以嘆氣
食007老本,我反而覺得都幾穩陣
上兩套都十億八億
其實係咪兩個導演黎開頭意大利用wide shot 勁靚
就快page 41,請移玉步

https://lihkg.com/thread/2722150/page/1
page 40先岩
//要阻止佢關返門反彈啲導彈//
成村手下跟佢出去,要個大佬番嚟閂門?
[url][男人的浪漫] 007:生死有時 No Time To Die 劇透討論區(2)
https://lih.kg/2722150
- 分享自 LIHKG 討論區[/url]
無辦法㗎喎,有好多戲院俾出嚟個感覺同喺屋企睇差唔多,但都收成舊水一位
Netflix 都係講緊一舊水一個月全家睇,咁梗係等番啲大片先去啲好啲嘅戲院睇
係屋企睇戲同戲院兩回事來
已經唔計聲畫
始終屋企睇係無咁集中
原來尚氣同黑寡婦票房都係得3億幾
2020年戲院封得最勁個時 Tenet票房都有3億幾
啲傳媒仲話票房差
Nolan 嘅戲好多人會睇兩三次
利申:tenet 睇左兩次
背叛佢都可以驚死嫁
唔明做乜要描條女 唔描james
因為可能今次反派係想殺Spectre成員,而條女係留住spectre嘅血
點解古巴條女出得咁小 同埋最後佢明明拎左隻usb 手指 但冇下文 係咪下輯有佢
但係戲院睇既感覺真係唔同係屋企 不過最仆街係依家冇得食野飲野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞