[正版凌凌漆] 007:生死有時 討論區 30/9上映

1001 回覆
57 Like 13 Dislike
反而我覺得daniel craig 版既007 更加立體 每集個心理都會有變化
佢個身體探測個到都顯示左offline啦,其實寫到好白下
避重就輕
咁公道講上映前一定唔中意佢㗎,但事實上係戲中佢做得唔差
公道講黑妹嘅air time 對白各樣恰到好處
不過暫時好難接受下代007 係黑人(講緊Daniel Craig 版007入面嘅下代007)
騎樓果幕真係focus 唔到佢位置
但係我唔明佢做乜喺架車入面定格幾秒
在情在理都會有反應啩
我唔係帶貶義只係一時間諗唔到其他講法
學你話廿以前007就係瀟灑浪漫主義,只不過已經唔啱依家
就好似d人話希治閣無咩特別,但當時真係開創先河,仲影響緊依家既電影
想chok9條女?
有嗰個場景
就係古巴最後Bond帶反骨博士出門嗰個shot

但係
個shot仲未影到Bond行入霧度就被cut了
Bond以為條女為spectre出賣佢,所以佢就想試下佢。若果你記得一開頭Bond被襲擊,然後佢就以為條女私底下通知班同黨去殺佢,因為suppose係冇人知佢地係邊。

*條女係Mr. White 個女
不如試下Hugh Laurie (醫神House)

不如試下俾Clive Owen
但唔係傳過tenet 已經算係Nolan 版James Bond?
我條線已set到最底, 只係下一個007唔係女人我就照殺, 黑人做007我都得
公道D講, 今集女007唔差, 但我只要男人做007
今集我完全冇睇劇情/cast就入戲院, 所以介紹個女人係007時, 我即場shxt左出聲㗎, 仲要最後DC死左, 嗰下真係舗路比女007上位咁出戲院嗰一刻真係灰到爆
話係向特務片致敬
我記得劇情同人物關係
只係我諗出於保命都無理由做sitting duck 咁耐啩
https://youtu.be/0p7WZRL6I-8

反而007咁多隻歌之中,我最鍾意呢隻
我都無睇cast,反應同你一樣
你有冇留意嗰個單眼佬不斷行前開槍,但佢只係對住條女開槍
007有頭髮好D
兩個最大可能:
1. James 等條女解釋 解釋唔到一律當係臥底 由得單眼仔殺佢再自己即時逃出新天

2. James 覺得自己一生所愛背叛佢既話,佢寧願唔還手同條女一齊死槍林彈雨中

我個人buy 2
有留意,但我嗰刻淨係覺得單眼佬想殺哂兩個
但如果係2 又解釋唔到夾硬送佢上火車
唔係純粹因為想打爆塊玻璃咩
可以有好多解釋,但好難解通點解bond 會完全無反應咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞