[正版凌凌漆] 007:生死有時 討論區 30/9上映

1001 回覆
57 Like 13 Dislike
最初硬係營住同DNA microbots有關
但係最尾好似無再提

唔緊要啦 衰咩都好 下次會pass
Q 殘左好行,上集仲好靚仔架
其實咁都唔死
一堆手榴彈都唔死
幾粒導彈真係未必殺得死佢
可能有microbots護體死唔到
要營造緊張感。
細路仔喺車入面係最鍾意搵人吹水,而且佢吹既野愈無聊,大人會愈煩操,而父母當時做緊生死大事,但又唔可以鬧個女,所以愈揸車愈緊張。觀眾都係。

而且蚊會聯想起毒,但其實只係因為佢地喺北歐所以多蚊。地理背景係咁。
其實007可以唔使死,但佢既中毒係影響到佢永遠唔可以再掂到老婆同個女,人生最痛苦莫過於此
比死更難受
其實佢地去拜vasper時有炸彈就話可以一早擺定
但係連魔鬼黨都同一時間出現, 好似怪怪地
其實本身應該走到
不過中左個毒佢唔想走
又唔係扮型既,幾十年前對男女既stereotype係唔一樣
亦即係市場口味係唔一樣

以前係睇一個型晒,屈機又風流不留情既特務

Daniel Craig呢幾套007個取向明顯唔同
係有血有肉有成功有失敗有得亦有失

轉型搵左Daniel Craig真係好岩
調轉搵佢拍以前既007就唔夾
搵以前既男主來拍呢幾套都未必合適
我都戲緊metal gear 同 哥斯拉
魔鬼黨就係咁勁,求其都可以打俾個牧羊人
淨係爭007個虛名已經睇得到佢無自我

唔緊要啦 衰咩都好 下次會pass
出場連續20分鐘既任務角色
作為一個冇睇過今代系列,童年回憶係皮雅士同羅渣嘅人去睇依齣戲,真係普通過普通
動作係正但唔夠華麗,工具唔夠新奇有趣之餘又有bug。奸角又係普遍荷里活片嗰啲廢到喊,一大堆藉口話要bond感受痛苦,但又會勁白痴咁放在個細路走,屌你淨係裝假狗射nano bot落細路都夠bond絕望啦,係都要最後揾戲做。基本上都分唔清自己睇緊mission impossible定007

同埋交代james bond死雖然係感動,但臨死前同條女flirt嚟flirt講咩個女真係你、睇吓對眼幾似你,成個feel cheap哂

反而事前勁反感嘅黑妹又幾討好,有料得嚟但又會唔介意讓返007個名出嚟,突顯james bond地位

都係嗰句,007係sell瀟灑,型,風流,新奇道具,係啲必要時唔多需要邏輯嘅動作爽片。今代玩完有血之後,希望下代reboot可以有返啲經典元素
姐係算少? 相對其他角色
但睇佢最近訪問個短髮look柒好多

成個師奶咁
其實樓上有人話netflix level我個人覺得錯唔晒

唔係你扔多左錢或者係結局就好睇

吸引/拍得好既地方係有好多
但係調轉以一套有幾個影帝&系列結局級既大製作做標準
今套真係拍得唔夠完美

BTW 劇透加密好啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞