[男人的浪漫] 007:生死有時 No Time To Die 劇透討論區(2)

389 回覆
9 Like 1 Dislike
https://travelerwithmovie.com/2021/09/30/007%EF%BC%9A%E7%94%9F%E6%AD%BB%E6%9C%89%E6%99%82-%E7%94%9F%E6%AD%BB%E4%BA%A4%E6%88%B0-james-bond-no-time-to-die-%E9%9B%BB%E5%BD%B1-%E5%BD%B1%E8%A9%95-%E7%B7%9A%E4%B8%8A%E7%9C%8B/

007:生死有時(IMAX 3D):為最有血有肉007刻下完美終章

總括而言,《007:生死有時》絕對是五部曲中最出色的一章,也為整個系列來了一個完美的總結;既為Daniel Craig來了個最佳的退場理由,亦為他寫下個最感人的收結。雖然全片的動作場面不多,節奏調度依然恰到好處,兩場重要動作場面用上IMAX鏡頭呈現,更是懾人心魄,如同親歷其境;故事複雜,人物關係卻是細膩得來極具追看性,不乏驚人轉折,到了最後一刻自會覺得鋪排極妙。你從沒想過,看007竟會為之感動,再帶幾分激動。看著一位陪伴我們這一代成長的007,終於長大了、終於放開了,這個動人的結局無論往後再有多少部007,也定會永留觀眾腦海。這一部《007:生死有時》等得太久嗎?這六年絕對值得等待。
Rating:90/ 100
古巴妹係真傻定扮豬食老虎
樣樣都有d

to james
我想知古巴妹點解出得咁少 同埋佢最尾係架車度拎左隻usb 手指 然後成套戲就冇下文 係咪下輯
雪茄之外 林落車佢拎埋隻usb 手指 個鏡頭特登focus 埋隻手指度添
新post點可以無佢呀
成個系列未睇過,但為咗Ana de而入場
點知得咁少
但真係好正
Knives out果陣已經有少少鍾意佢
今集更加靚

但咁樣整死007會唔會有啲怪
正路嚟講,整任何生化/病毒武器唔係應該要有解藥先叫成功咩
病毒無咗可以再整,但有病毒無解藥係on9
雖然話就話呢隻嘢可以追DNA嚟打,但難保有朝一日自己中招

不過想問個演員係覺得拍得太多/年紀大而唔拍定其他原因?
基本上細個已經聽係佢做James bond
原來成15年咁耐
佢老婆叫佢唔好拍
Daniel 應該係做最耐個個007,由第一套戲上映到最後一套戲上映時間計
試過受傷定有其他內情?
Knives out好似話係netflix包咗二三集嚟拍
但依家連第一集都未有得睇

但就算拍落去應該都唔係講Ana de armas果邊架啦
單案都完咗
你睇吓武漢肺炎
之前集集都要扑野,都唔算內情啦
但今集冇扑Ana , 真係講唔通
呢個明顯係on9啦,未整完就早洩射咗出嚟
但戲入面講緊歐美技術,重要係拎去賣
我係買家見到你有病毒無解藥我都唔會比錢住
咁今集都可以睇成係未整完就俾人劫左出嚟㗎
同埋好似無講明係賣Hercules
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞