[正版凌凌漆] 007:生死有時 討論區 30/9上映

1001 回覆
57 Like 13 Dislike
Roger Moore 嘅James Bond 性格上硬係覺得好有陸小鳳嗰種feel
點解隻錶殺唔死啲nanoboot
脈沖都短路唔到啲微型機械人咩
尋日睇完4 真係差好遠個故仔
捉左佢地返去唔知為左咩
個奸角無咩刻晝
細個救完佢就算數?
個場種個D野又唔知咩黎
整黎賣比人 ? 又話想殺人既?
一個人去殺主角?
咁開頭走個D手下去左交收定點?
總之就返大本營 爆炸
我覺得頭7成好好睇
個結局個段真係 完全唔掂
講到佢地殺曬 魔鬼黨 又有25仔係CIA
咁原因係咩 目的係咩 咩都無講
無啦啦就強行彈個壞人 出黎
有人送飛
為睇邦女郎 唔係007而睇
雖然比較薄弱,但其實有講魔鬼黨殺佢全家,但中意女主依點難搞啲
但最尾明明去交收
咁即係想搵錢 定求真理去殺人?
中間一個人去比男主收皮?
Wtf 咩人 咩背景 都無講
就咁話島主 但又話有日俄主權爭議
出貨比其他恐怖組織,類次Thanos個種世界要清咁少少人先會更美好既思想

佢返去係因為James 開咗導彈門,會比海軍射撚爆佢啲生化武器,要阻止佢關返門反彈啲導彈

主權通常係講海域,如果烏就係位於兩個主權海域交界

塑造得最唔好嘅係其實影帝原本對James 無乜仇怨,從來要James 死既係Spectre 老大,即係佢繼阿哥,但結局又要James 生不如死,無得見女主同個女
其實Bond 選角好似冇試過一搵就係荷里活Top actors 嗰堆

黎緊Eternals 個男主好似有啲機會,之前拍 the bodyguard 時都幾好戲
Accent 唔得,不過都好易搞
為女死,為女亡
佢好似講過點都唔會改自己嘅口音
尊重自己出身
今日岩岩睇完 幾正 本身唔係集集都有睇
見佢個樣真心係驚,係人都即刻信左先,出左去再算了
呢啲橋段其實好撚誇張
nano到可以入血殺人仲要掂一掂就傳染
其實以依加一般大片既budget,淨係靠美國本土既票房係咪冇可能為到本?

狠都可以理解嘅,第二次付出真心又疑似再被背叛,佢又死唔講自己的秘密,仲要搞到自己條舊菜死無全屍,燥都正常嘅
唔係冇可能嘅 不過武肺影響太大
No time to die 好似用左200mil
今年美國票房第一 尚氣先啱啱好200mil
2019年美國票房第10已經 200mil

https://www.boxofficemojo.com/year/2019/

https://www.boxofficemojo.com/year/2021/
最後有冇講係咩秘密
巴打呢到係007 fans討論區 梗係負評你
咪面具殺手救左佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞