[正版凌凌漆] 007:生死有時 討論區 30/9上映

1001 回覆
57 Like 13 Dislike
係咪得我一個覺得好睇
最尾劇情 佢死既方法係有啲求其
但係007死咗為Daniel Craig系列帶嚟終結都幾好
雖然如果好似Nolan TDKR 咁 如果有多幕007同屋企人一齊既畫面 當open ending俾人幻想下都好
動作追車幾正
一開頭爆炸個幕+揸電單車+被人圍毆都好正
btw Ana de Armas
同意!索到嘔!但宜家老咗好多
好大
覺得好撚好睇 好鍾意Daniel Craig James Bond
Sean Connery奠定007系列
唔排佢排邊個第一?
唯一印象
毀容同個頭gel得好靚
Gone girl條女都好正
係,其實係Daniel Craig想James Bond死,但因意見不合,所以同上一任導演鬧反。
衰過Marvel堆反派
但有一班老忠fans覺得今次完全冇James Bond嘅味道,好似係一個大英雄為咗救條女而去殺人。

我自己唔覺,因為Daniel Craig本身都係咁演。

By the way, 除咗係嗰gunbarrel做得唔好之外,其他場面都好刺激,例如開頭架車360度轉咁射人,同埋係森林入面嗰幕
姐係佢上一套已經想死,然後唔拍第五輯?
佢上一套只係想收山,但今次就想James Bond死。
四重加密係劇透

個人覺得呢套分數偏低
主角威能同有BUG係唔一樣
今集有d講唔出既細節位係覺得係過左界係bug左

同埋好多幕單獨睇都好正
Ana de Armas個part幾有驚喜
007同M既對白係一貫地精彩&有致敬位
啲英文同法文既gag位都會令人幾有印象
但係硬係有種好似條故事線連唔埋既感覺
反派角色...應該唔駛我講啦

利申:睇晒咁多集,幾鍾意Daniel Craig,Lea Seydoux簡直係世上最正既女人(正既法國女人真係好有味道),唔介意007拍到愛情味咁重
個節奏捉得幾好,三個鐘都唔悶(係最後悶啲,但劇情需要)
但個故事真係麻麻

Joi
Roger Moore
一陣Nolan拍JB
Tom hardy又要搵野遮面
D00後 識傑鐵咩

佢先係拍得最多個位
果個shot佢企係天台 太陽光打落黎 好靚
係,你講得啱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞