[正版凌凌漆] 007:生死有時 討論區 30/9上映

1001 回覆
57 Like 13 Dislike
都有成40分鐘係imax, 觀影感受唔錯
今集麻麻地,最有印象係好多經典AM車,唔知係咪多左家庭元素 成個劇情感覺好拖唔夠利落
Rami講得唔夠多 個角色直頭可有可無咁

覺得最好睇係skyfall, 所有野都好簡單 但勝在拍得好出色
入戲院本來就係享受,比條友講到返屋企睇Netflix都得
只可以話每個人既享受既質素真係唔同
完全釋放到古巴妹既味道
拍到咁樣都係Netflix水平真係睇到眼都突
skyfall尾段可能唔夠筆直,收得唔好
睇硬照覺得好靚,唔知佢出得多唔多

同埋作爲007結尾應該抵去戲院睇掛
型到爆
Skyfall 尾段變咗寶貝智多星
套晚裝淫到痴線
老實答,戲份唔多
黑妹都多過佢
但Ana入面嗰少少時間,靚同埋佢啲打鬥已經夠曬搶戲
上幾代嘅007係瀟灑同Cool好好多
而家呢代真係有血有肉有故事好多
森林劇份,開左無雙
Daniel 慢動作,敵人狂射都唔中

開場片車最精彩
007 開場永遠一定唔會失望
BTW上面講過要排歷代James Bond
我覺得年代唔同,戲路、定位已經唔同,真心排嚟無意思
今代007擺明唔賣靚仔,係賣硬漢、悲劇英雄架啦
仲學似以前揸下靚車、溝下女、撚下啲秘密武器又一套戲嘅
咪好似Die Another Day咁比叛謀狙擊屌打
真係要比嘅,我覺得係辛康納利同羅渣摩亞兩個年代相近嘅比較先有意思
(佐治拉辛比得嗰一套,講嚟無意義啦)
依代成功到MI系列近兩集都參考佢個製作方向
最尾幾感動
Ana 冇床戲,真係講唔通
個奸角人設係唔差但拍出黎好廢
佢想講個兇手其實都係有憐憫之心 見到細路女都係會救
去到現代時間線 捉完007女都冇傷害佢 重比佢走
同埋佢整隻毒都冇話要大屠殺 佢只係想用黎統治世界 唔係想鳩殺人 佢只係殺魔鬼黨
但出黎完全感覺唔到 只係一個唔撚打得+冇腦嘅攣童佬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞