[正版凌凌漆] 007:生死有時 討論區 30/9上映

1001 回覆
57 Like 13 Dislike
屌,唔好係女人啦希望,不過個勢似…
我諗真係全世界跌眼鏡
睇完 只可以講佢好過Spectre
但我都唔會話佢好睇 最多叫合格

呢套最差既係反派角色
動機又薄弱 行為又反智
無啦啦放個人質走 真係jm9
同埋同上套一樣
都係開頭個段動作戲最好睇

皇家賭場>Skyfall>No time to die>量子危機>Spectre

我自己會咁排
劇情要佢死
以MI6能力隔離咗bond 再慢慢搵方法都得架
想知上集冇睇大唔大影響
結論係:
唔會推薦人入戲院睇

可能係Netflix近年製作太多 依套007最多係Netflix水平 而唔係所以嘅戲院大作

007期待嘅震撼場景冇(宏大嘅地景、建築光影)、音樂配樂水平差(除左開場)、007嘅智慧(機乎係0)、奸角嘅動機(浪費影帝)、科技感(MI6嘅科技仲渣過Mr Bean)

Ending你要轟烈 你可唔可以特寫導彈落地、爆炸特效 好似趕收工、冇經費咁 搞到我得一個感覺:哦!007死咗!完。

打鬥係有 但係John wick開咗gun fight先河 可唔可以參考下?007先係特務槍戰祖宗 進步下得唔得?後浪Kingsman都有心過佢

最後最後 你老母BLM 黑妹為加而加 冇咗黑妹劇情完全冇影響 荷里活BLM落所有劇 真係人都癲
以劇情嚟講,其實我覺得上一代皮雅斯個四套全部都好有記憶點
Daniel呢五套我偶爾會撈亂佢同mission impossible d劇情
最重要係James Bond呢個超級英雄係唔應該死
寫到佢被導彈炸死完全係敗筆
入場就係想睇佢不死身
邊到有正版串流舊戲睇 hmvod Netflix 都冇
冇就睇老翻算
早兩個月vpn 飛去英國有頭三集睇
而家唔知
唔知下套佢地想玩咩風格,Tom hardy 感覺同Daniel Craig 類似都係有果種硬漢feel,唔同既係Tom 仲有種粗獷流氓味,Daniel 相對上好似優雅d,可能把聲同口音問題

可能佢地會再一次比surprise 大家
燒咗成3億美金你話佢Netflix level
其實mission impossible同007真係逾嚟逾似
https://popbee.com/lifestyle/movies/james-bond-tom-hardy-as-007-rumors/
當年睇呢篇報道扯到行一行,
tom hardy加nolan拍007,
唉好想呢個組合成真
MI 系列由Rouge Nation起係傾向走今輯James Bond 既方向
Nolan 有放過口風想拍
如果製作費=好睇程度
咁sky fall少過佢 點解又公認好睇過佢?

正義聯盟夠3億美元 公認爛作
Spectre同mi差唔多時間 跟住又有同一個女角,當年搞到我好亂
唔好偷換概念,你所講既Netflix 水平明明講緊佢既可觀性,話佢唔係真正戲院大作,我咪答你套野Budget反映到囉
套野有大量實景,有特技飛車,仲有40分鐘Imax 鏡頭
點樣差佢既戲院體驗一定好過係屋企睇Netflix綠幕片,除非你部電視睇到Imax喇
我冇偷換概念 係你邏輯唔通

你都答咗我話「Netflix水平」係指「可觀性」 我話007故事鋪陳薄弱 配樂鏡頭差 對唔住高昂製作費 有乜問題?

你就答我007洗幾多錢 Netflix係綠布 又imax等等

偷換概念係你喎 你不如檢視下自己講野邏輯先啦
可能佢個Netflix level係the Irishman
咁007就真係小巫見大巫
Michael Bay嗰套爛片6 underground就真係Netflix level啦
攞007一拍埋去明顯所有場面都至少高一班
Brosnan嗰幾套啲反派最深刻
不過我係用女去辨認套戲
BTW Sophie Marceau世一
啱,你啱
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞