VIU真係比啲錢同時間班鏡去練下歌啦...

441 回覆
1869 Like 59 Dislike
叻仔
香港人洗乜高質素 比屎都大把人食㗎啦
遲下推埋班鏡出去表演俾外國人睇我地香港人一直聽開垃圾歌手
鏡粉除咗嬲好嬲撳負皮之外仲有無其他反駁?
聲底唔好聽係一回事,但唱歌有得練同聲帶閉合、肺容量有關
樓主係講緊佢地技巧部份唔去練,咬字唔清晰,佢地咁忙,邊有咁神心日日訓醒一小時做開聲練習
咁咪想問下班鏡粉 佢地組軍已經2年幾3年
唔係今年根本無咁多廣告 無咁多JOB
個段時間佢地做緊咩?
之前?個個各懷鬼胎,諗住個人發展接jobs
鍾意唱歌嘅唱歌;鍾意拍戲嘅拍戲;鍾意拍劇嘅拍劇;鍾意跳舞嘅跳舞
下弦6位咁得閒冇藉口啦
點解Jeremy尸兄唱到咁
尸兄要日日諗花蛆點解唔比佢SOLO
順便屌埋viutv 成日驚呢樣個樣 唔敢一次過落重本投資 個個節目都美其名低成本製作推隊組合出黎有時間個時又唔擺資源,到有廣告接到手軟又冇時間練翻好的基本功,搞到缺點盡現,得個幾個唱得遲早單飛散水
秒殺鏡粉冇鏡粉夠膽回應
拎bts嚟講
雖然我個人唔太鍾意k pop
但韓國真係隨手搵個藝人 都專業過佢哋啦
人哋由細個訓練出嚟
班鏡業餘嘢 點同韓星比
出到去大場面就用咪嘴架啦仲同你搏拳咩
初初未紅你點會見到佢個真面目 我第一日返工返學都要扮晒野啦
我都覺得viu 個取態唔似想長線發展,覺得只係呢排hit 所以係呢段時間榨乾
連sell唱家班嘅jer都唱到咁。。。
尋晚睇拉闊聽到好辛苦 每句都喺走音邊緣
聽到提心吊膽
有咩需要
睇吓今次唱到pat屎咁
啲鏡膠都死撐話好好聽好精彩好感動
冇網媒敢話佢地走音(其他歌手係咁一定會報)
私家音樂講真話比人屌淨係識搞奀星垃圾show有咩資格批評人
年尾肯定橫掃各大需要投票甚至唔需要投票嘅獎項
霸權加埋個保護網根本刀槍不入
點解要嘥時間練?
拍多幾個廣告好過啦
根本墨魚咀從來都唔係唱家班 只係喺一班五音不全嘅人入面比較好嗰個 完全係吹大咗
比起其他活躍緊嘅歌手 陳廣偉 牙醫 Jay Fung 呢啲 完全唔係嗰皮啦
踩韓團嗰啲真係無知得可憐
任何一個稍為出名嘅團嘅main vocal
都贏鏡最唱得嗰個起碼十條街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞