VIU真係比啲錢同時間班鏡去練下歌啦...

441 回覆
1869 Like 59 Dislike
唔掂嘅係要訓練㗎啦 關韓國咩事
韓國唔掂嘅人咪一樣要訓練
其實唔係
唱歌有得練咖,韓國有d藝人本身都唱唔到高音,但學識發聲就唱得到咖啦
佢地一完比賽就出歌到宜家,其實真係應該俾佢地學返d基本功先,連人地練習生既野都未做過就要佢地上神台
咁講真,有啲人做明星只係想見到多人支持自己
追求受歡迎唔等同追求高質嘅

即係例如193嗰種,都係想有萬千妹妹仔撐佢,多過想有咩專業音樂人話佢勁㗎啦
佢哋如果真係有實力ge話,唔使人推都吸引到人啦
鏡同錯 都係因為時勢先多咁多所謂ge fans,況且追得呢兩團ge多數係師奶,後生ge都係因為想支持本土先留意 可想而知呢兩團冇咩料到啦

開關後 等其他國家ge歌手/團體嚟,你到時睇下仲有幾多後生做佢哋ge fans
以前話陳奕迅MV 唱得好聽
總有人會話
“逐個音執 緊係好聽啦”

而家啲歌星連mv 都有懶音 咬字問題
背後錄歌個班監製都冇把關

姜b首歌 求其揀一句
“會借我這對熟悉的肩膀”
借,這,熟悉
條利都唔郁 伸到直咁讀
個”借”字就黎讀到變”卸”字
咁都可以照出街

不停降低標準 緊係百花齊放啦
叫佢地練好 整好先出
就話你唔支持香港歌手
算把啦捧極都捧唔起 上年派左4.5首歌都拎唔到新人 花姐仲要因為AK拎唔到獎唔開心 搞到要有獎嘅AL安慰番轉頭 同埋AK 嘅歌YouTube view數都係偏低 最高係蝸牛合唱版3.3M 不過好大部分係Ian carry
班fans包容性好高,呢個年頭偶像真係易做
好想知無份個6個心入面諗乜
諗起佢地wts gp仲要扮fd日常傾計就想笑
但公司太急進了,明白驚乜,但地基唔好,就算俾幾多時間你粉絲都係會走,韓日星粉絲點解長情,因為公司好有計劃鋪排,唔係話出就出,咁先保障到質素,佢地其實肯練習同學返d發音係會有進一步
佢首蝸牛我覺得最好聽
可惜係佢唱
你咁講就真係有失公允
anson lo 同edan 嗰套大叔的愛紅到去台灣日本喎
真係影衰緊香港?
https://youtu.be/WgVqjL6iTOQ
依個係台灣完全娛樂訪問佢哋嘅片
真係好耐都無係台灣嘅媒體到見到有香港嘅藝人

至於膨脹嗰到 你指邊個先?有無source?
除咗error 193之外都無話見都邊個囂

如果話無實力嘅話 咁我認同嘅
做idol做到出親live都出事就真係實力問題
上次Samsung 嗰場show 真係無首歌啲舞跳得齊
因為係Ian作佢幾有才華 寫啲歌幾好聽 Ian喺合唱版已經輾壓AK啦
193 拎193同mirror嚟比嘅話
即刻覺得其實mirror都唔係話真係好差
你咪恥笑熱搜緊佢地感冒天團囉, 又唔計呀?
韓團强姦欺凌咪又係一班 fans吹奏, 你係咪淨係揀 d 岩睇嘅野來睇
bts少時場場 show 都咪咀, 緊唔怕感冒
其實你ge完未
用wanna one比較會唔會好啲
上年捧得太多人爭新人
冇成績支持,格硬拉上去格格不入
宜家係升級版嘅Stanley

鏡仔D唱歌真係唔得,
就連擅長高音既JER都表現炒車......

有排練
直接攞啲錢請pr仲實際啦
193用晒啲budget仲邊有閒錢比鏡請pr
Jer ian單飛算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞