VIU真係比啲錢同時間班鏡去練下歌啦...

441 回覆
1869 Like 59 Dislike
你估mirror唔係?人地長期做到凌晨兩三點你知咩

真 唱到走晒音都真係冇咩人做到
佢以前都幾謙虛 而家成個世界被啲花言巧語圍住晒 聽唔到真實聲音 開始都出出地事了唉
其實啲懶音/咬字問題 唔洗識語言都聽得出好唔好聽
班盲鏡粉唔理架,識閪聽歌咩
得你地話差姐
年尾咪睇下拎幾多音樂獎

有聽眾
有獎
名利口碑都有
仲care班連登仔咩
Eden首垃圾小楷星咪ok 成首歌無起伏無難度
睇隻姜噚晚風火雷電唱果首dear my fd.. 難聽到嘔,cls. 那來自信
是但喇佢地都係行偶像路線
當年twins咁都紅到
食正反tvb風氣上神枱就真係以為自己有料
講真冇社運氣氛應該一直都係2年前咁
諗起之前開演唱會仲bin尻連登仔三年後係到再講野個段就尷尬
其實有冇諗過係公司同本人都冇興趣做好
反正唱到豬叫咁都成班fans捧場,仲有咩必要練習?
咁嘅唱跳水平都可以接廣告接到手軟
證明咗搵食唔關實力事
如果佢哋本人有心,會唔會搞成咁呢?
係班fans先會覺得自己偶像好慘被viutv勞役啫

睇劉quiz請BTS做嘉賓
「能夠通過行動改變現狀的只有自己
去掉了所謂vocal的練習時間的概念
在車裡 在衛生間 洗澡時 一天24小時中
只要是我能唱歌的時間 就都會唱歌」

真係想俾觀眾交代嘅人,無論何時何地都會練習
差到好離譜 但佢地覺得自己搞音樂
係香港唱歌睇樣架嘛
最戇鳩都係姜狗以為自己有料,講埋乜鳩做亞洲第一
大把出名,有成就,有實力過佢好多既前輩都唔夠膽咁講
佢仲衰過去韓國搵食既大陸仔,實力弱但又自大到仆街
岩岩聽左陣姜濤唱,真心難聽
首歌其實幾好聽 比其他歌手唱一定好正
韋拿踢法似我
至弊twins d fans唔會吹到佢地實力派、唱歌好好聽、XXXX接班人、唔輸以前X大天王咁先 班鏡粉永遠都盲撐佢地
韓團都唔會狂接job 接到咁真係乜爛job 都接,另外六子有時賣埋啲都唔知乜黎既野
估唔到連登去到為左反mirror, 連twins都吹捧返...
人地14年前已經大把人識欣賞,唔好一句黃就抹殺人其他啦
女聲好正

如果男人老狗咁唱我一撚定屌佢老母
因為mirror喺香港係獨市 人哋韓團CB打歌期完咗就會返去排舞同創作 唔會咁密集轟炸 mirror間公司想殺雞取卵搵快錢 完全冇比時間佢哋練歌排舞
咁都叫吹捧?你要唔要去驗下智商 邊句吹捧緊?
佢地而家交咁既貨都有人撐
仲點會曬資源去培訓
食住個勢搵得幾多得搵多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞