【英國】英倫扮工室6

1001 回覆
4 Like 1 Dislike

我宜家就係咁

T2 緊? 會等拎bc?

YES
想等但唔知自己挨唔挨到

5年

我岩岩開始冇耐...仲有排挨

有35k已經唔洗驚啦
冇35k個d tier2先慘 6年就要返歸

6年內加下人工應該過硬35K既

有咁易加人工咩

加?
唔俾人減都偷笑啦

減人工?

佢減你都吹唔脹呀講真
你又比佢visa綁死 轉第份又難
點頂五年

同埋我計完薪俸稅
年薪35000£先等於香港搵月薪21000$
真係幾灰 仲要英鎊係咁跌…洗費又大,真係香港仲好搵

sor 我係咁放負

係得你講比visa tied up姐...
仲有你買緊HK野咩?

因為我呢行鐘意搵freelancer 同簽短約

收到間公司email
問我做唔做freelancer 仲話要remote work in my home country 都唔知開心定傷心

你係咪話做media果個?

唔知,係掛
睇到雜種訪港 無人say 到no
新起嘅樓 實用面積間撚到細一細
香港真喺無撚望...
你有舊磚有舊錢都好啲
無嘅 比大陸同化 地方又迫爆你 福利又用盡你嘅

我宜家就係咁

T2 緊? 會等拎bc?

YES
想等但唔知自己挨唔挨到

5年

我岩岩開始冇耐...仲有排挨

有35k已經唔洗驚啦
冇35k個d tier2先慘 6年就要返歸

6年內加下人工應該過硬35K既

做盛行?
搵人開post唔該
搵人開post唔該

講得黎你自己開左啦
搵人開post唔該

講得黎你自己開左啦

各位點樣慶祝回歸呢
各位點樣慶祝回歸呢

回歸?乜黎ga? 食得ga?
各位英倫扮工巴絲
點睇口交部講中英聯合聲明失效
同英國對呢件事既回應
各位英倫扮工巴絲
同英國對呢件事既回應

英國冇提過,至少新聞冇。btw link plz
各位英倫扮工巴絲
同英國對呢件事既回應

英國自身都未搞掂 算吧啦 睇trump trump好過
各位英倫扮工巴絲
同英國對呢件事既回應

http://hd.stheadline.com/news/realtime/chi/941433/[/url]

外交部發言人陸慷表示,《中英聯合聲明》作為一個歷史文件,不再具有任何現實意義,希望國際社會認清現實。

陸慷在外交部例行記者會表示,香港是中國的特別行政區,香港事務屬於中國內政。 1984年的《中英聯合聲明》就中方恢復對香港行使主權和過渡期有關安排作了清晰劃分。 「現在香港已經回歸祖國懷抱20年,《中英聯合聲明》作為一個歷史文件,不再具有任何現實意義,對中國中央政府對香港特區的管理也不具備任何約束力。英方對回歸後的香港無主權、無治權,無監督權。希望上述人士認清現實。」

陸慷稱,香港成功不成功,已經為香港回歸祖國20週年的實踐所證明,不是任何外人可以妄加評議的。他列舉數據稱,1997年至2016年,香港本地生產總值年均實質增長3.2%,在發達經濟體重位居前列。近年來香港失業率控制在3.5%以下,低於世界平均水平的5%以上。在美國傳統基金會發布的《經濟自由指數》報告中,香港連續23年獲評全球最自由經濟體。根據瑞士洛桑管理學院發布的《2017年度世界競爭力報告》,香港連續第二年被評為全球最具競爭力的經濟體。

陸慷表示,「香港一國兩制的成功實踐、香港的繁榮穩定、人民安居樂業的局面,可能有些人心裡五味雜陳,但香港特區人民滿意,祖國人民高興。」
http://www.reuters.com/article/us-hongkong-anniversary-britain-idUSKBN19L21A

Britain said on Friday the joint declaration with China over Hong Kong remained in force, contradicting an earlier statement from the Chinese Foreign Ministry about the blueprint on how the city would be ruled after its return to China in 1997.

"The Sino-British Joint Declaration remains as valid today as it did when it was signed over thirty years ago," a British Foreign Office spokeswoman said.

"It is a legally binding treaty, registered with the UN and continues to be in force. As a co-signatory, the UK government is committed to monitoring its implementation closely."

(Reporting by Michael Holden; editing by Alistair Smout)
各位英倫扮工巴絲
同英國對呢件事既回應

點睇?
已經用左對腳黎投票
各位英倫扮工巴絲
同英國對呢件事既回應

點睇?
已經用左對腳黎投票

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞