椎間盤突出圍爐區

567 回覆
25 Like 6 Dislike
比半年自己,如果真係辛苦到不能行動,影響心理身理就揾個好既骨科傾下
我有時都會好突然唔睇幾日又冇咁痛 之後隔一輪又開始黎鑊金 真係麻煩
咁我都係乖乖地去睇啦
你地突出左幾耐?
揾個另一個物理治療師試下好d, 同佢講之前做過另一個物理治療師都係痛,同佢傾下可以點樣解決
同埋如果肌肉弱,最好做下運動會好少少
因為我偷懶左幾日唔做,開始有少少痛
我應該超過2-3年,係前排去照mri 先發現
我做緊個物理治療師叫我唔好做住 最多就叫我游水
但我又唔識游
因為你好痛/發緊炎?所以唔做得運動?
因為我肌肉都好弱,所以都係做住d 好簡單既運動
不過我冇睇物理治療一排 都係照跟之前教我既運動照做
我其實一路有舉鐵
因為我行到走到 痛得好勁個排就無咩點做
咁你有冇返緊工?可能係我仲發緊炎掛
我肌肉都好弱 所以我都有偷偷地做少少拉筋
有呀 不過有時太痛就唯有忍下/唔好郁咁多
拉筋應該可以,不過如果愈拉愈痛就停,唔好夾硬黎 驚整親就唔好,你下次去睇新物理治療師拎埋mri 報告問下你依家個情況係點,可以做啲咩
加油呀
針灸+睇youtube做運動+拉筋
希望可以斷到尾
都係㗎 不過腳痺又真係L4L5突出會影響到
我都覺得係肌肉緊所以痛
但痛個位就係集中L4L5個位左右 唔知咩原因
斷尾係好難,但大家加油
我而家腳痺搞到左腳無咩力
可以開名?
今日睇完進度好似幾好,得返L5仲痛,物理治療仲幫我拉根幾靚仔嘅,不過少gay
大家做物理治療係咪係私家做?想問幾錢做一次
因為政府個d實在太廢
好呀 一齊加油
我問個幾間 $550-800到都有 睇你去邊到睇
同埋多數都要有轉介信先睇得
之前做開 $750-900 一次左右
Take care 得閑上黎update 下, 睇下有冇咩進展
早十十年 讀書做projext 整到 L5 突出左小小,之後不停拉筋游水 +都比脊醫劏完之後好番就7788 既可憐人來留名
出左,L4/5椎間盤突出少少,掂到神經線,無麻痺,但行路會痛到拐,特別係訓完覺起身
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞