點解外國人唔改Cherry Candy 呢啲名

476 回覆
540 Like 12 Dislike
我都覺,師兄你又令我更加了解自己
Zachary Apple
不過係個姓黎
個POST原本都冇乜野,但入到黎見到無料扮4條,即刻精彩好多
Andy murray真係叫Andrew Murray 你駁佢都唔好衝出黎柒
Ashley Cole
阿仙奴名宿
男人黎
雞先會叫呢D 名
時代變
Ryan Reynoldsssss
仲有獌聯名宿
Ashley Young
Sammy 係 Sam 既進階版nickname
大名係Samuel
ryan giggs 笑撚死
以前有個同事叫job
次次見到佢都好想同佢講:人地叫steve 啊 複姓無名
呢個世界冇Andy, 只有Andrew
冇Becky, 只有Rebecca
冇Cathy/Kathy, 只有Catherine/Katherine
冇Danny, 只有Daniel
冇Dave, 只有David
冇Beth, 只有Elizabeth
冇Eli, 只有Elijah
冇Jake, 只有Jacob
冇Mike, 只有Michael
冇Rick, 只有Richard
冇Tommy, 只有Thomas
冇Theo, 只有Theodore

你意思係咪咁?
你摺埋啦柒頭
佢的確未明你喺邊個位柒咗
樓豬係講緊落身份證呢啲正式嘢唔應該落nickname 你舉一堆例子就當駁左佢
cherry 真係雞名
上次俾個鬼佬點醒咗
佢問我咩名,我話Ben
佢話唔要鳩改嘅英文名,要我中文原名
心諗有啲道理
由細到大都有中文譯音名
學校係都要我地改多個英文名
喺鬼佬眼中我地就係激烈的海膽~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞