點解外國人唔改Cherry Candy 呢啲名

476 回覆
540 Like 12 Dislike
我都正想問 Ashley 有咩問題
Andy Samberg: this fucking retard
外國人笑鳩我地改apple cherry做名
但係自己個姓叫drinkwater greenwood就得

Ryan Terry: CHing你就真係笑撚死人
根本鬼佬都大把人改on9名,
Kobe Bryant老豆食撚完Kobe牛改個仔做Kobe,
件事本身都on9
我鐘意Fanny
我係英國見過鬼仔同學叫Sam Lee
點睇
你講縮骨遮
pop the cherry. Cherry 好似係外國係處咁解,
呢個post d人好無知...除咗咩簡唔簡稱,仲成日話人用姓黎做名jm9,用中文思維諗英文威d?

Sons of Anarchy主角叫Jackson

Alexander Hamilton,Alexander可以係姓;Thomas Jefferson,Thomas 可以係姓;James Madison,James可以係姓一定係班美國國父柒啦Ptrick Henry一定最柒,竟然用名黎做姓,係咪呀哈姆太郎

以前美國有個官叫Smith Thompson,嘩好柒

仲有話d鬼佬改「奇怪」名...自己冇見過就話人奇怪月份、對仔女嘅期盼、宗教相關、自然...好撚平常,駛唔駛周街都Tommy Michael Chris Jessica先得

中文夠冇人改個仔做耶穌或者觀音啦,又走去笑人地改仔女個名做Jesus、Muhammad、Mary囉btw John都係聖經名黎,仲有Joshua呢d,笑埋啦
Andrew Aitken Rooney (January 14, 1919 – November 4, 2011) was an American radio and television writer who was best known for his weekly broadcast "A Few Minutes with Andy Rooney"

真係咁多人唔明nickname同真名分別咩 同唔同意層主係一回事 明唔明佢講咩係另一回事
大L把外國人叫Andy喎
瑞安·西克雷斯特
語言
監視
編輯
瑞安·西克雷斯特(英語:Ryan Seacrest;1974年12月24日-),美國電視名人及節目主持,他是美國歌唱電視節目《美國偶像》第一至十六季的主持人。

個post笑點百出
咩叫「香港人犯緊嘅錯」,以偏概全
佢填表寫first name嗰下揀全稱定簡稱要問過你?
唔俾人鍾意簡稱多啲?

點解咁多人理解唔到樓主講乜
以為平時見到既名就係佢哋official name
我撐你
睇得出連登仔好多不學無術
仲未明你講乜
以為平時見到既名就係佢地訂飛機票 driver license 上名既名
即係你覺得佢護照上都係寫andy?
我想知連登仔改左d 咩名咁受人尊敬
Osaka 用英文音讀大鑊啲
大阪變小阪
但我有外國客真係叫SMITH
仲有2個, 一個姓SCOTT, 另一個就叫SCOTT, 攪到我一開始有D亂
殊格
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞