點解外國人唔改Cherry Candy 呢啲名

476 回覆
540 Like 12 Dislike
人哋搵食藝名,連登仔當真名
咁係咪叫joe 嘅人一定要叫做Joseph
姓點同
你呢個講法放係七八十年前就係
依家歐美澳紐都會有人叫「陳強」,叫Ted 既男仔正式文件名稱未必係Theodore
英文名同中文名一樣,唔同年代出世既人會唔同style
03-10果排啲BB女好興叫Nevaeh ,由Heaven 調轉串黎,真係寫落出世紙同車牌度架
又真係幾好笑

講緊你條柒頭皮呀
仲見過有香港人以為鬼佬唔會用 Peter, David 呢啲咁普通嘅名, 其實周街都係
真係唔知俾咩反應佢
做乜撚野傻閪
唔好話外國 喺香港都俾人笑啦
叫tom一定要寫thomas?
Chris又一定要christopher / Christine?
唔使理條友
正式乜野
大把鬼佬正式名都叫andy
睇自己鍾意
你叫andy d鬼會叫你andrew
你叫andrew佢地會叫你andy
條友係咪啱啱坐時光機嚟
打字又學得幾快喎
點會冇,Ed sheeran老婆咪cherry
Baggio 又如何
講得冇錯,我識啲鬼佬鬼婆叫Summer、Cherry、May或者week
咁就唔有趣?
Are you retarded?

Plenty of native white people are called Ben not Benjamin. The short form of a name can be an official name.

Educate yourself a bit.
仲有creamy呢個老泥mk妹名
其實係
Chris, Tom, Bob 係short form
但係唔係正式doc 唔洗叫fullname 會親切啲
Nicknames = Andy, Chris, Tony
平時日常溝通用
Legal names = Andrew, Christopher, Anthony
寫落護照、駕駛執照、畢業證書呢類正式文件既名
呢度啲人咁撚萌塞
真係想知有幾多鬼佬正式名都叫andy
鬼佬點會唔知咩叫nicknames咩叫legal names
Andy Warhol : am I joke to u?
唔講咁多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞