其實edan 呂爵安同炎明熹父母都係大陸人,點解一個被捧為人氣歌手演員,另一個就係黑人憎

1001 回覆
166 Like 799 Dislike
主觀就收皮啦
咁我收返自己客觀嘅講法先,話主觀就可以9up唔洗本

我主觀宣布所有回歸後出世嘅先係雙非
上面唔覆ga 喇
你個主觀定義on9無極限

你真係唔識㗎喎,我主觀還主觀,見你條傻鳩懶客觀咁包裝你個主觀屌鳩你唔撚得
一直都駁緊你個主觀定義唔撚客觀你,用埋藍間你駁都駁唔刀仲收返無眼睇
又真係睇唔到
我睇唔到
傻鳩唔撚好覆啦,因為你都駁唔刀,獻醜不如藏拙
咦,有人好嬲豬要block人喎,又話我啲comment好好笑嘅

我都講得幾好,你主觀我又主觀,你憑咩駁我嘅主觀
早知一開始我都講我主觀啦,乜都唔洗反駁
講乜就講乜
講乜嘢社會科學定義je
Sor 我on9,收返收返

打和啦super
點解係嬲先要block人你on9得濟唔想彈notification 咋喎
又話唔應,應就應好啲啦。駁到未啫又鳩噏
你要懶客觀咪同你講你唔撚客觀係主觀囉駁唔刀就縮返落個閪㝫先啦,得啖笑
唔係睇唔到呀,講嚟都晒氣,各說各話咁,loop完loop,你條友講極都唔撚明

政府、立法會議員唔講明97前定後,咪即係約定俗成咗邊班人先係雙非,討論邊班人囉

如果政府定義嘅雙非包埋97前,立法會辯論、政府數據咁嚴謹,你方唔會加註腳註明「97後雙非咩」

以上一切主觀,不喜勿插
全部都係引旨嚟,呃我唔到嘅,總知點刀好,政府/學者之類唔講都好,一定同我嘅社會科學定義一撚樣,我好撚客觀㗎社會科學wiki定義全部都係coming from them
獻醜嗰個係你
叫人理性討論,想拆冧人哋嘅定義,點知自己連一個理性嘅定義都擺唔到出嚟
想跟你學嘢都學唔到
自己嘅定義Defend都放棄埋
阿富汗政府軍咁真心笑咗sor

嬲豬block咗我就let go啦
啖氣吞咗佢ok?
你都唔好再覆我喇
無錯呀,約定俗成就唔洗多餘講明97前定後,因為雙非用喺97後

我主觀覺得我好客觀呀yeah
我主觀代表唔理性
父母非港人+搶社會資源邊忽唔理性
又話唔覆俾我屌到你縮入閪㝫又岀返嚟柒,都唔知邊個唔gur
咁俾人屌鳩就唔好唔gur啦
唔好覆呀,真係唔好,縮返埋啦
上面咪講咗囉,loop完又loop唔想再覆
見你on9得嚟咁撚得戚咪覆囉

非港人,鬼佬都計!
一定搶社會資源?自己俾錢私院生完返支国生活,唔落嚟香港,就唔係雙非,好嘢

我buy你!
我唔覆係上一不停loop嘅point je
你9覆我就繼續9覆
唔覆又要覆咪柒囉

雙非約定俗成講中國人架嘛,你唔係唔知呀嘛,你咁唔理性得唔得架
你覺得你用嚟駁嘅約定俗成係鳩覆你咪鳩覆囉

噢,你唔係話唔覆咩?抖順條氣先啦
咦叻仔喎,跟我口水尾
唔用你嗰啲中文表面意義喇?做乜玩僭建呀?

//由於父母均非香港永久性居民但在本港出生的兒童(「雙非兒童」)//,照字面解一定包鬼佬喎,唔洗縮ga

「一定搶社會資源?自己俾錢私院生完返支国生活,唔落嚟香港,就唔係雙非」諗到點僭建定義未呀?
「抖順條氣先啦」
成日幻想我啲反應
我見到你小聰明懶醒咁真心笑ga
真係唔知邊個FF先
真係五十步笑百步,話我僭乜撚野見真係自打嘴巴

你咁樣鳩噏算唔算係質疑自己add-on嘅約定俗成
唔搶資源唔落嚟香港對我嚟講唔係呀
同你講咗幾日,你終於明啦?蠢到癲喎咁真心

大大力回力鏢
//雙非bb咪又係有政府嘅打針服務、中小學免費教育
父母冇俾過稅嘅

依家香港人連雙非都唔反,世界變喇
你係咪太細過未經歷過
你見過呢張圖未ga, 知唔知當時香港人幾討厭雙非?//

其實你知唔知當時香港人討厭雙非啲咩,你係咪太細個未經歷過
嗱,留返1001等睇你表演㗎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞