其實edan 呂爵安同炎明熹父母都係大陸人,點解一個被捧為人氣歌手演員,另一個就係黑人憎

1001 回覆
166 Like 799 Dislike
你user name
不撚如問
邊位係香港人/香港味比較重?

有支那傳媒訪問
就派個唔識/扮唔識蝗話嘅成員答問題
扮港普/本土,假撚到
viutv都係紅底,唔明撐tvb既gigi有咩問題
用wechat嘅新移民

佢老母叫姜濤做宝兒(捲舌)
邊撚度香港呀?
咁梁天琦都大陸出世 講乜血統論多鳩餘
mag x 豹守望麥田
https://youtu.be/WoHDz4hJLWw

豹唱依首勁不過佢好似都係大陸出世?

香港本地歌手無咩人唱得好依首,平心而論
樓主條傻閪唔敢覆
但最近幾年對大陸仔有唔同睇法,之前見過唔少鄉音大叔、呀嬸出嚟遊行、鬧狗,就開始覺得自己一直以嚟嘅諗法係錯。

就算係新移民,只要係手足,佢哋都一樣係香港人。
先唔理電視台出身
計唱功有明顯差距
Mirror可以話有進步 星味高咗
但班人講真實力唔係咁高
如果捧係當黃藍嘅表態
咁當mirror嘅大陸味越嚟越出嘅時候
格硬死撐為咩先
撐mirror/Tvb分黃藍根本on9
因為兩邊都有大陸味架喇
無講聲夢會紅
純粹講點解mirror 會咁紅
方大同唔係本地文化人
佢唱國語歌係台灣發展
你預左冇人理
唔係架 聲夢班人班人開show幾吸飛
都幾有叫座力 唔好睇小
講緊未出道喎 未有自己既歌
價值觀係香港人咩?
呢一年吹奏mirror嗰時鏡粉時時刻刻鬥黃鬥本土就可以

依家話返俾你聽,viutv同mirror都係一樣咁藍一樣咁親中就可以

明曬啦,雙重標準嘛,所以香港人咪咁失敗囉,一隊mirror就暴露曬啲垃圾性格出嚟
可能連登多香港原住民
係阿
但mirror個班唔係手足
其實日日返學多過見老豆老母
點解會話廣東話跟老豆老母學
唔見舊時其他單雙非會講廣東話唔正?
自己有懶音賴老豆老母 條友都幾仆街
真 未放監又會得撚閒懷念吓
慌死唔知佢搞港獨
黃絲要拜神
不撚如搵個流亡咗嘅嚟拜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞