其實edan 呂爵安同炎明熹父母都係大陸人,點解一個被捧為人氣歌手演員,另一個就係黑人憎

1001 回覆
166 Like 799 Dislike
係電視台問題?
唱功問題?
定樣問題?
定pr 問題

成為首個MIRROR成員邀請到Wyman填詞,Edan超緊張,加上聽到監製Edward Chan話:「Wyman唔畀人咬唔正佢啲詞㗎!你要加油呀!」令不嬲咬字都唔多掂的他唯有加緊練習,「我每日讀報紙去校番啲讀音,我喺香港出世,但係爹哋媽咪係大陸人,學廣東話跟佢哋學唔係咁純正,但錄音咬字好緊要。」早前Edan同《頭條》事先張揚想搵Stephy(鄧麗欣)做MV女主角,但最終放棄咗,「出唔起錢?我願意出錢嘅。啲錢去晒肥仔個MV度?哈哈!」肥仔笑言:「我out bud out到打電話,『喂!阿爵爺你個MV點樣呀?未搞掂不如撥啲(錢)過嚟呀!』」
一個出身viu 一個大台
係咁簡單
平台嘅重要性
呀爸呀媽大陸人好出奇咩
唔出奇
又處決Edan
兩個最知名飲歌live

gigi live

https://youtu.be/xfpvfiUJnvw

edan 新歌live
https://youtu.be/z-gFPO4NrEQ
唔怪得咁撚多懶音
咬字不正
仲有姜濤 jeremy兩件大陸種
姜濤唔係父母係香港人
呢個post好快會沉
為何?
鬥埋老豆老母係大陸人

越嚟越痴線

幾時鬥埋阿爺阿嫲同祖宗係大陸人

新界班牛屎佬鄉黑就岩哂樓主啦

包保血統純正係真香港人
我鍾意既就係黃
我唔清楚

有無人知?

我哋先係土生土長真香港人
祖宗十八代都喺香港出世
兩個都po

炎明熹父母均為內地人 在香港出世的炎明熹,家中有一個比她細4歲的弟弟和細8歲的妹妹,父母是內地人,所以自小跟姑媽姑丈一家一起生活

https://www.orientalsunday.hk/412811/?utm_campaign=OS_ContentCopy&utm_source=Web-inventory&utm_medium=Content-Copy_OS
一個識得扮黃
一個唔識扮黃

一個ViuTV出身
一個TVB出身

一個係男人
一個係女人

一個係本土文化人
一個唔係本土文化人

Mirror唔止得佢一個大陸仔
姜藍同殘體牛郎都係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞