其實edan 呂爵安同炎明熹父母都係大陸人,點解一個被捧為人氣歌手演員,另一個就係黑人憎

1001 回覆
166 Like 799 Dislike
五十步笑百步

Viutv 同Tvb 其實咪同一個方向,如果你肯用同一個標準去睇
鄭洲加油算唔算
mirror代言m記食富臨賣hsbc 廣告又算唔算

咁係咪 要間電視台派人出黎打手足先大件事
你老友屈dee個老友簡狗咪係
真係好共產黨
唔講政見
後生仔梗係follow 後生女架啦
唔通follow班逗音偽日匪乸型
係攞咁點解羅冠聰會呃到個 British 嚟做嘅
佢 98 年先嚟中蟈香港,同英國完全無關係嫁 bor
中point
如果佢嘅禍害同缺德程度同TVB係一撚樣嘅話
我相信都冇大眾會再支持Viu 到時自然會收皮
呢啲先叫以事論事 唔係一味打稻草人
為反而反講你哋口中嘅滑坡謬論
Tvb囉 咁都好問
咩類型歌手係走音走到咁
咁Tvb 藝人又點樣傷天害理?
咁viutv 老闆中聯通同李生又點樣比其他人好法?

完全唔知你嘅標準係邊
有 日匪嚟到香港再返上去避
跟住再落返嚟
所以有啲人啲爺嫲
喺香港出世根本唔撚奇

仲有嗰陣落嚟開荒
乜都無 獅子山精神一齊捱
(或者有講法係奴隸精神)
同發展好哂/主權淪陷
先申請嘅單程證兩回事
喺我角度係好撚小事
係兒登先至會過分監管公眾人物嘅娛樂消遣自由
繼而滑坡去侮辱埋佢哋嘅人格同意志
明明個撚個都好大機會幫緊中資做奴隸
消費模式又唔睇黃藍 不過就要喺網上做判官
極其嘔心

利申 一早睇死黃圈會收皮
淨係恰鳩啲小商家 憾動唔到政權
自己劃地為牢害撚死香港
不嬲都係反台唔係反人
又係嘅 對你哋嚟講做鳩人點都容易做鳩成個台呀嘛
偶像派?twins都係走音常客
樓主件傻鳩重話viu同tvb一樣係中point
識聽歌又唔代表有良知 我都明嘅
唔係 但條友2021年仲打緊殘體字就一定無資格
中point
無 你呢款叫只問立場不問是非
同分黃藍店一樣
間店黃就得
講TVB有幾缺德 你班盲反全部當睇唔到
淨係識針對住啲藝人嘅消費自由去抹黑
自己講自己笑 垃撚圾
jeremy同星夢hugo一樣大陸傾向,我出po揭發過佢
無話只po mirror衰野
https://lihkg.com/thread/2573962/page/1
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞