其實edan 呂爵安同炎明熹父母都係大陸人,點解一個被捧為人氣歌手演員,另一個就係黑人憎

1001 回覆
166 Like 799 Dislike
打你老母手咩又屈
我琴晚隔離po先屌完jer唱功根本唔掂
自己冇留意樂壇喺度懶係熟
拗唔贏又想spin標籤身分打稻草人
廢柴藍絲狗
點解人地老母生個仔咁正常?
你就咁?
屌你老母,梁天琦做過咩,edan又做過咩可以避開比人屌?真係本土文化人又唔計呀
年頭叱吒Mirror 爆紅後,真係多左人留意廣東歌,今年比起前幾年多咗幾多歌手出歌,的確係因為做大咗個餅

youtube熱門 電台俾mirror霸榜,其他歌手有咩得益
好彩仲有d實力歌手上到前

music panda節目都多左好多人欣賞本地歌手
可唔可以冷靜啲理性啲先
乜大台隻野俾人屌嘅原因
純粹因為佢係雙非咩?
個撚樣駁唔到淨係識推post
根本就係 Attention Whore
為撐TVB而反鏡 音樂台毒瘤
條傻閪都冇邏輯嘅
不嬲紅嘅人一有新作就會霸榜㗎啦
呢啲基本野 全世界都係咁
根本只係眼紅Mirror揾嘢吠
雖然呢個係引戰po
但不如認真啲討論下係咪老豆老母係中國人就最罪該萬死

首先“雙非”廣義嚟講係講父母都唔係香港永久性居民 即係如果鬼佬喺香港生仔佢哋都算係雙非

但係點解後來“雙非”引申出嚟係專指中國人
因為佢哋搶床位 走水貨奶粉 想打針 教育
好記得有年元旦初生嬰兒好似得一個係本地孕婦

係咪雙非就罪該萬死睇你點睇啦
我自己覺得如果佢係有錢 做嘅野同外國人家庭一樣 (e.g.睇私家, 唔係講普通話)
帶到資源比香港嘅話就算係中國人都冇所謂

咁當然因為雙非九成都係低質人口 所以先屌柒佢哋 有少少似中國人係咪無辜 咁中國人裏面點都有零點零零零幾%係正常人

個問題係如果要屌炎明x
點解唔係直接屌佢奶共, 入tvb
而係標籤佢做雙非 而我哋未必知道其實佢做過啲咩
鏡粉:武漢琦做過乜咁巴閉?
光復上水會去係因為北區嗰啲全部都低質支那人即係識走水貨走奶粉 拖gip

但我諗冇人會去有錢人區搞光復xx
係撚樣唔夠人講喺到話人打手
懶係嘢不停post link 話自己有支持其他本地歌手
口口聲聲支持 係到推埋啲廢post拉埋炎明熹講
雙飛兒童變咗黃C最愛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞