【我係個有陰陽眼的法醫官】

497 回覆
298 Like 7 Dislike
睇到好想喊
呢個故完結的時候儲到250正評

好開心得到大家支持

樓主不擅長寫長篇,所以就用左單元形式
呢個類型好似唔太常見,但係好彩大家都鍾意
大家睇得開心,樓主又寫得舒服

如果要排名樓主最鍾意的三個故會係
1. 沒有紀錄的工人
2. 婆婆
3. 模範丈夫烹屍案

唔知大家又鍾意邊個故呢?
我最鐘意樓主最後一個故 好有意思
G持你
雖然有時有錯別字
陪審員各自在社會中的經歷、成長及教育背景下會有不同角度的看法,而陪審員制度就正正需要不同人士的觀點,做出相對合符大眾觀點的裁決。這也是法律體制下重要的一環,希望社會大眾好好珍惜。

唉。。。
多謝樓主
感覺樓主
好好睇真係 感謝樓主
多謝樓主
那是人造的悲劇,以惡意鍊成的遺憾。

蔣靜文醫生離開香港前的最後一案,難得的降生,難得的渴求,以對存在的質問告終;人工生命在終點線前對人類本質作出的最後質問。

人的構成,與人的價值,將以法醫之手解明。

【職業魔法師:獵戶座天文台炒散中伏血淚史】
Case ??:存在先於本質
https://lihkg.com/thread/2757125/page/14

感謝常眠既蔣醫生客串,文中蔣醫生所有部分都經過常眠既修改同批准
多謝樓主,好好睇!期待下個故事。
樓主個故好正,有啲淡然反而睇得好舒服
同埋睇得出樓主取材花咗好多心機
我都好鍾意婆婆個故仔,可能因為我婆婆都係最近離開咗,睇親呢個題材都會好感觸
要好好珍惜身邊的人,生命好無常。
同樣,生死有時。有時候身邊人的離世可能都是上天的安排,讓我們學會某些重要的事。

身邊人離世,固然傷心,但都要好好保重。Take care

睇完隔離個番外(?)再過返黎推po
已經構思緊新故
你有兩個番外
個個係恥笑mode多過sad mode
從來唔寫SAD (好似係)
多謝
有時諗番我都覺得自己算係好好彩,至少望番轉頭都冇嘢要後悔
宜家心態係期待同婆婆再相見嘅一日
無悔就已足夠

留名
預告,12月中出新故
G持啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞