全盛時期既林丹打唔打得贏今場既艾素臣

711 回覆
1072 Like 42 Dislike
今屆強国d羽毛球大方到
男雙讓比台灣
女雙讓比印尼
男單讓比丹麥
陳雨菲唔夠大方
要用緊係奧運啦
吃禁藥打7林丹
決賽見到行入黎李宗偉個樣攰到
聽聞d痴線消息中國隊用林丹消耗李宗偉打足三局
同埋林丹拎左兩金鬥志弱左d
李宗偉壓力又大
雖然佢打贏林丹全國差d失控終於大賽贏到超級丹
但最後諶龍精神飽滿壓住李宗偉打
林李技術根本係55波,但李壓力大好多。全盛時期成個馬來西亞得佢係Top,林就算輸左都有陳金/諶龍有機會偷到雞。
我指既係16年既林丹或者講既係對李宗偉果場狀態, 唔係指銅牌戰既林丹.
銅牌戰都輸咗畀成長中既艾素臣, 仲點會倒轉頭贏到完全體艾素臣.
林丹網前同扣殺真心勁
其實16年林李大戰, 李宗偉壓力大好多, 因為歷史又重演多一次領先幾個match point後被林丹追平打deuce, 就算幾唔迷信既人都會覺得係命運註定或者係魔咒, 大賽中既林丹反cup能力異常地高, 尤其對李宗偉而言更係整個運動員生涯不斷出現, 被反cup既畫面又一次喺自己腦海中重現.
有睇直播既每一名觀眾都覺得有無咁邪? 同時亦無人會覺得20:17落後緊既林丹會咁快輸.
謝杏芳根本係煙幕
每次企係賽場佢都搞唔清自己真正愛既人係邊個
呢個唔係咩痴線消息,係好正常既做法。就算林打李輸左都好,消耗李體力,強國拎金牌既機會會大增。如果贏埋就更加好金銀都拎埋威威豬。

再講就算強國唔落order, 以佢地既交情林都一定唔會放水比李,講到尾最不滿係個大會既時間安排
諶龍一生都活在林李之下, 贏係應份, 輸就畀人踩到變垃圾.
國內有一班人改一堆花名又大水龍蜥蜴咁叫, 連登都將佢由神龍變為銀龍.
世錦亞運都冇
直播果時睇到勁緊張
心諗拿督又要輸?
林丹一球一球追上黎
居然最一球出埋界
林丹講過中間一球發球過高有少少影響表現
林丹追上黎果時
馬來西亞個教練睇到呆左
好似有一場差7-8分 馬來西亞公開賽
李宗偉一分一分追上黎贏左
超感動
20-19 嗰分真係痴撚線.

到最後一分林丹又想好似11年世錦賽咁想捉李宗偉正手後場過渡打直線嘅慣性球路. 點知今次李宗偉打斜線 林丹又冼腳救唔到
陶菲克好勁,不過佢好似好唔妥林丹,記得有次啲記者問佢點睇林丹,佢話林球技好,不過人品就麻麻
2金3銀
其實唔差
李宗偉背負馬來西亞奪冠希望
但林丹講過, 佢無壓力, 贏就贏輸就輸, 佢講過男單輸左仲有男雙女雙, 仲有其他強国選手
但李宗偉背負成個國家期望
睇Youtube都講過, 李宗偉自己話唔可以輸, 係成個國家希望

到2016年巴西奧運會一共參加過共13屆夏季奧林匹克運動會(未參加1980年夏季奧運會),合共取得了11面奧運獎牌(7面銀牌,4面銅牌)。

<---馬來西亞未拎過金
今屆得一個銅
其實尤其奧運, 李宗偉壓力好大, 好唔著數
但林丹就唔同, 一同就算佢輸左, 仲有其他強国選手, 而且仲有男雙女雙
點都有金牌, 唔洗擔心
佢無背負
純奧運來講, 李宗偉好蝕, 因為背負成個國家既奪金希望
佢訪問中講過, 以前細過時, 唔明d前輩參加奧運, 點解壓力大到自言自語
之後佢先明白

如果唔計奧運
其實雙邊打落去差唔多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞