全盛時期既林丹打唔打得贏今場既艾素臣

711 回覆
1072 Like 42 Dislike
火影
打唔過 林李兩個將防守嘅技術推前咗太多 後場攻擊跟進幾乎只有意志上守唔到而冇技術上守唔到

之後就係睇未來有邊個將呢種意志執行足兩局
林丹招頭頭劈殺可以點練
睇左銀龍咁多年完全唔覺 今日睇番佢打波 慢鏡果陣真係好似
林 李 陶 都係S級

而未撞車前既桃田都去到呢個level

佢岩岩復出果陣 連都係當fit既李宗偉都贏足幾次

而丹麥仔對桃田 打左十幾次 剩係贏過一次

你地可以去bwf睇下桃田head to head

世界上 無人贏過佢超過5次
曾經同林李齊名不過好早收皮,好鍾意佢d反手可以當正手咁殺波,對手成日俾佢陰到!
腳底大水泡
傷呀屌
如果田徑唔係計晒成績,一定有你呢啲on9仔話今屆快過保特
你睇下金廷同艾素臣搶攻,艾素臣根本唔會打得今場咁順
2017年老咗嘅李宗偉係蘇盃點屌打艾素臣同金廷
再睇下全盛李宗偉點樣俾林丹限制
全盛林丹用遠網限制同平高壓正手根本屈機
一睇就知你係唔識打波嘅忽然球迷
佢最強既個果板殺直線後搓一個大貼網
如果係咁打到咁仲想點 每跳一下跑一下都痛到仆街 起碼有體育精神好撚過劉翔棄權 輸都有禮貌恭喜人 其實值得尊重
林丹公認GOAT
討論已完
陶菲克=朗拿度
林李=美斯c朗
有冇人鐘意後期控球型嘅林丹多啲 啲打法同姿勢好撚靚
上當年中學時期都迷過林丹果陣好似叫超級丹
所以其實我冇屌佢只係笑鳩佢國藉
個人嚟講其實都欣賞佢,好好脾氣好有禮貌
如果大家都以全盛時期比,諶龍點及得上林丹同李宗偉,係車尾燈都望唔到果隻
雖然好憎林丹,但林李大戰真係世一
一人一分咁互打,全盛時期兩個人既球技,宜家都未有人做到
今埋丹麥仔係進步左好多,但如果同當年佢兩個打,都係仲差d
好似拍戲咁,真係最佳編劇都寫唔出
一個贏盡所有世界冠軍,一個長期世界排名第一
李一直俾林壓住少少,大家屬於同一水平,但偏偏就係壓住少少
去到大家生涯最後一個奧運,偏偏又要喺四強相遇
面對畢生宿敵,一座跨不過嘅大山,最後終於跨過
可惜結果係耗盡體力,最終都係同金牌擦身而過
好少睇完整成場賽事
睇完對兩位嘅實力都無可挑剔
唯一想講嘅係
屌你老母班觀眾真係好撚柒閪吵
打完林丹就畀含濃執雞
當然個年既含濃體力同發揮都好今年好多
相反李宗偉同林丹真係為咗個場4強搏盡晒
再下一場輸晒畀後生仔
哇屌 好撚好睇真係
輸心態
其實好幾次有機會贏到林丹,但一到19 20分,佢就跳制 心態穩到贏左一大半
岩岩睇左一次2016 同今日個場比
今日個場學界咁樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞