全盛時期既林丹打唔打得贏今場既艾素臣

711 回覆
1072 Like 42 Dislike
男兒當入樽結局情節 好撚熱血
林丹都紋身
陶菲克都係個陣時嘅球王,但林李掘起,加上佢又年紀大咗,所以好快就比人遮住咗個光環
癌症真恐怖連咁健康做咁多運動嘅人都中
都無得同林李比tbh,桃田以前2015世界羽毛球公開賽比林丹21炒3屌打2局,佢最多叫A/A+, 但林李係S+
根本4強賽之後個比賽都完左
咁你係今人屈機論
唔比古人真係勁架咩
林丹咁嘅身高手長有咁嘅靈活性
根本就係怪物
唔計 總之林丹世界第一
https://www.youtube.com/watch?v=IE9aG6S_3GE

08林丹真係cls
啲速度、力量屈到…
佢根本係放棄mode,你睇佢琴晚個心態&狀態同16年差9皮
李宗偉對林丹有match point恐懼症
因為真係大賽輸太多比佢
對佢黎講林丹係有種無形既高牆
如果唔睇結果 每一局都睇既話
李宗偉前段好多時間都係lead住個比賽
一去到接近match point就甩腳
但上屆銅牌戰林丹輸左比艾素臣
呢d咪就係真係有睇波 以波論波
唔係淨睇比數既戇鳩仔
上屆林丹都跌左watt啦
仲要四強打李宗偉 兩個都出哂奶力
08-13既林丹一定贏丹麥仔
張家朗夠打贏過林丹 都唔等於佢係勁過林丹
上到場心理質素好影響勝負 大師級心臟唔係一般人達到既高度
更正 伍家朗
好懷疑佢地打一百板都仲未分出勝負,個種緊張嘅張力癲到唞唔到氣,完全唔係琴晚果場有得比
懷念*
越黎越善守難攻先真 如果唔係危地馬拉條佬點會睇到大家嘩嘩聲 而家幾少人仲打全力殺上網

同埋呢度都好少講針對性戰術部署 陶菲克炒網勁擋殺咪唔好擋貼網 擋 離網難炒好多
1314左右李宗偉俾人擋得離網多 玩釣魚式放滾網 打多一年top個班選手拆解效果咪越黎越少見呢隻winning shot
廢龍可以係14 15世錦 16奧運連續三年係三場李宗偉未拎過嘅名銜決賽打低佢 李宗偉手緊還手緊 都唔可以唔講廢龍打呢幾場有幾有sharp醒

BTW林李34 35仲係遇神殺神 廢龍27拎完金之後低迷足5年 點上神檯
09年李寧一出全部逼住轉用國貨
有冇片
12年應該係癲峰對決
2008年嘅林丹真係神嚟,咩球王都比佢屌打橫掃21比個位數字
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞