全盛時期既林丹打唔打得贏今場既艾素臣

711 回覆
1072 Like 42 Dislike
係愛呀
我懷疑上屆林丹有奪勝心既話就會贏到安賽龍囉
一分波可以有兩三段唔同時間既慢鏡,十分八分波等於人地全場精華
佢打金廷都屌打喎
定都太廢
兩個都係天才,無話爆seed就邊個勁啲,兩個人既技術都好頂尖,已經係鬥緊心態
爆seed你估真係漫畫咁咩
其實丹麥仔最撚驚桃田 打佢都冇贏過咁濟
但條韓仔幫左佢一獲
不過宜家運動「老將」既定義都越推越後

足籃都係成堆32-33都交到貨有體力爆,上一代係30歲就比人問幾時退休
亦敵亦友,你唔退我唔退
拿督唔打,自己打都冇意思,拋離後面太多
獨孤求敗咁,不求一勝,只求一敗,最後輸完比李宗偉可以安心退休
其實我都有種感覺係諶龍太廢, 唔係艾素臣超勁

不過我比較支持打過先知呢個定論...因為對不同既對手可以有不同表現
金廷狀態好飄忽
睇佢打波片就知,
一狀態唔好,成日殺出界,假動作落網
得閒都會入下決賽,四強
奧運佢都算正常發揮既啦,
反觀廢龍打得幾好,起手霸王殺瘋狂得分

總括來講輸比廢龍唔意外
果種宿敵感仲大過美朗
因為係1 on 1, 大家都係打果啲比賽
唔同足球大家可以唔同聯賽,國家隊一個美洲,一個歐洲
19年已經打到55波
再之前先係桃田屈炸
榮譽上,林丹已經冇嘢追求
真係見到李CW喺場上面,佢先有興趣去打
搭飛機搭得多(去唔同地方參賽)
但係未贏過喎….
雖然桃田20年後都冇咩打比賽

但都係無改佢之前對桃田14連敗
咪睇下過2-3年點 桃田咁既狀態
當初都會咁諗, 但李宗偉19年宣布退役時, 林丹都想衝埋個奧運, 最後都係攞唔夠積分加上奧運延期一年先宣布退役.
林丹唔退其實都不斷刷新緊羽毛球界記錄, 但又同時不斷拉低自己個得勝率.
林丹退役前最後一場冠軍就係大馬賽, 決戰對銀龍贏咗, 由大馬拿督李宗偉親自頒獎畀佢. 三人同框合照對我地呢一代既球迷真係有萬分感觸.
林丹唔係支那人你會唔會講得出呢句

全盛既李林根本就係G.O.A.T

同埋幾年前就變古人
咁你幼稚園d老師係味全部變哂化石
最近個場直落兩局2:0
第二鋪仲要大炒
咁都55波
我同丹麥仔都55波啦大佬
兩邊都係正常水準既話
Momota贏面大好多

很想要吧 桃田
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞