全盛時期既林丹打唔打得贏今場既艾素臣

711 回覆
1072 Like 42 Dislike
林丹雙圈大滿貫有邊個可以做到
冇林丹同李宗偉羽毛球已經唔值得睇
林李既比賽太精彩
同今年既羽毛球比較變到好一般
講真,係銀龍狀態+心態大不如前姐,下下都唔肯追波等出界,連20–>21最後一球都係咁,個眼神同肢體動作同16年差9皮,你搵翻2016嘅金龍同今日嘅艾素神打,我唔覺得一定會輸
屌你,又係你問人打唔打得贏,佢話打得贏,你又講乜9古人屈機論
你肯定係10後出世無撚見識過曾經林李羽毛球球壇世面
以前羽毛球真係好撚好睇
宜家唔值得睇
個人覺得 12年李係進步咗 兼且林體能無08咁巔
經驗豐富咗 打法都唔同咗啲
12年係二人實力最接近嘅一屆
但林丹巔峰應該係08 成個感覺係好有統治力 虐殺林
冇計,四強對林丹場波被譽為紫禁之巔,大家都視場波all or nothing ,用盡哂力透支晒,之後決賽(李)/銅牌戰(林)都上唔返個狀態

嗰陣睇佢哋打真係心臟都要跳出來
12年應該係癲峰對決
個人覺得 12年李係進步咗 兼且林體能無08咁巔
經驗豐富咗 打法都唔同咗啲
12年係二人實力最接近嘅一屆
但林丹巔峰應該係08 成個感覺係好有統治力 虐殺林

*虐殺李 打錯
打假波又唔會啦,純粹係老咗體力大不如前姐,你睇佢第一局尾段已經無力追後場波,神龍明明最勁就係defend反擊,但當你見到佢連波都唔追唔守咁仲點贏個心態+狀態+神態同2016根本無得比
咪玩啦林丹招反手擊球而家都仲記得
係大血泡
神龍隻腳傷左
真,80%心態狀態
有次香港比賽男單有陶菲克對林丹陶菲克打咗幾分話裁判不公棄權走場
12年林丹應該唔算體力下降左,我反而覺得佢係成熟左,唔係下下都力量取勝,用自己嘅頂級技術去拉長自己嘅職業生涯
利申純粹個人睇法,有錯唔好屌咁金
應該差唔多
我會咁睇
就算再出現下一個林丹
都無下一個李宗偉比佢發揮100%比人睇到
要咁啱同時代有齊林丹同李中偉先至可以兩個一齊上神枱
睇吓2010年世錦決賽,個啲先叫上曬電

呢場真係睇到bj眼都突撚埋
唔止年紀大體能問題.
羽毛球亦講求反應同爆發力.
上面呢三樣,一到29-30就開始全面下跌.
呢兩條友到左3張幾都打撚到d後生死死下,林李全盛個陣真係火星嚟嫁.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞