全盛時期既林丹打唔打得贏今場既艾素臣

711 回覆
1072 Like 42 Dislike
其實都無話係咪針對邊位球手而 "製造" 出來.
喺當時大陸佢的而且確僅在林丹之下同時亦係萬人之上, 銀龍一開始就係呢種打法並唔係先有對手再有呢名球員被提拔. 林李時期佢都係三哥, 亦唔見得佢只用來克制李但又被其他選手屌打.
4年前嘅Prime 銀龍 對住林丹都未必輕取
樓主個賤種睇場 傷+高峰已退嘅銀龍 比丹麥仔輕取
就講到史一林丹都唔知打唔打得贏 丹麥仔
一句話人神化古人就連正常推論都唔使

忽然球迷縮番入老母閪度啦
仲出黎帶風向
艾素臣係勁,但諶龍尋晚好似好冇狀態
諶龍雖然全盛已過啫,正常發揮應該唔會被屌打到咁
林丹係少數天生就懂得如何從比賽中搵出對手出球習慣來取得預判優勢. 對著李宗偉/中國球手更係明顯.
其實昨晚艾素臣表現絕對一絕, 但亦唔好過度神化林李. 論殺球速度佢不下於林李, 擊球高度更勝林李.
其實睇過17年艾素臣果期對賽都知, 起高球畀佢近後場底線跳殺擊本上就好大機會失分. 如遇著當日手感差少少網前鬥法輸咗基本上就輸埋場比賽. 太極丹果期都為咗要挑出完美既底線波而經常出後界, 因為差少少殺落來就好難接, 每次挑球都好似守12碼咁諗對手殺邊度. 每次殺球高度都3.2米時速4百幾公里飛過來, 久守必失.
Your name tells
奧運要拎金牌已經好難, 連拎兩屆更加係難上加難, 話林丹係神真係不為過
無敵是最寂寞
點止,佢仲要係攞左兩次全滿貫
好快費達拿美斯都會
on9仔,你話人古人屈機論,你自己咪又係抽象鳩up派
狹路相逢勇者勝,林李的性格注定林壓制李0.1分
去到咁高水準 係打心理質素 clutch time表現
柒唔緊要,唔好衝出黎得唔得
運動員都生cancer
究竟一日要食幾多支煙
追post啦天才, 你就真係衝出嚟喇
明明講緊今場 人唔會進步既?

咁何詩蓓上屆奧運就連冠軍車尾燈都見唔到啦
係佢手下嘅話叫林丹打假啫
李永波9up就叻
支那羽毛球沒落好大程度係佢搞出嚟
危地馬拉佬都拎到一局 話唔定贏到淫龍
洗撚追咩,睇羽波多撚過你食飯啦
4強激戰又點,得佢一個要打4強咩
同埋今屆安賽龍邊會輸比個時既林丹
弱智有個限度好唔好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞