全盛時期既林丹打唔打得贏今場既艾素臣

711 回覆
1072 Like 42 Dislike
都係左右
林李s級屈就梗架啦
但陶菲克一定會係佢地個級囉
佢攞完大滿貫半退休咁嘅態度打波都同林李有得抽吓
佢啲假動作同反手殺波可謂開創咗現代羽毛球嘅新一頁
真 呢場攻防有齊 仲要好多高難度技術keep住show到出黎
對比今次奧運好多都係硬攻得分 技術成份較少
真係 我諗大部分鐘意睇羽毛球嘅人都好鐘意佢地兩個 但都會有一刻偏心想李宗偉贏一次金牌 可惜真係無金牌命
就好似今次睇戴資穎決賽咁 又係心急緊張失分累事 但大賽就係咁 技術 體能一件事 發揮同壓力反而係最大影響
TOTAL BWF World Championships 2017 | Badminton F M3-MS | Lin Dan vs Viktor Axelsen
https://www.youtube.com/watch?v=96BxU1YzB7w
衣個post好似冇乜人識taufik咁
明明佢都係終極痴線佬
抵佢贏 有決心同努力
上裝睇丹爺啲Top moment 10有89都係對拿督
只可以講丹爺同拿督真係命運嘅對手
我諗無拿督就無丹爺 無丹爺就無拿督
兩個全盛時期我諗真係無人可以同佢地玩
陶菲克太早退休養老
但當時李宗偉已經係35歲,球員嘅黃昏期
林李個場先係佢哋目標,決賽銅牌都唔care
羽毛球好多打法
條龍就拉吊防守型
但無變速停頓
所以野都係一個節奏
丹麥仔咪打得舒服
一起版就壓線 岩哂佢打
咁咪睇到一面倒囉
但打林李momota
佢唔會有打得咁舒服架
你睇下momota同佢d比賽
根本唔駛殺死佢
淨係搶網前推佢後場底線兩點
逼佢係咁轉身 佢就好多失誤
再唔係睇下李梓嘉全英點贏佢
有力一戰就實有架啦
似終佢career win 成400輸1xx幾場
係一線頭既數據嚟
但肯定輸多贏少
今屆雖然冇咗啲屈機級選手
但整體其實好睇咗 支那以外嘅國家實力都明顯提升
對個運動係好事
條癲佬全盛時期輕輕鬆鬆攞哂所有嘢
之後退休狀態打波
佢啲假動作同反手殺波係嗰個時期根本係劃時代嘅技術
林李啲Footwork 靚好多
睇佢打波係一種享受
打唔贏

人地2014年去學中文 針對住中國黎打
講撚到明 要屌打你中國

lol有安掌門
花劍有張家朗 佢教練就係意大利個個
排隊有美國 (朗平帶隊個陣)
全撚部都係針撚住最勁既人黎打 仲要練左好撚耐 最後先世界冠軍
平均左, 無乜個別好勁, 好似個個廢左
但事實上水準提升左
但個個差不多, 所以大家覺得廢左
其實競爭激烈左

足球都係咁既現象
好似大家鬥廢咁
但事實唔係咁
大家水平接近左好多
太耐啦 當年頭頂起跳大斜線
可以唔駛上網
想睇依家嘅艾素臣打momota 可惜
石頭能力
大陸果個人好似陳同佳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞