全盛時期既林丹打唔打得贏今場既艾素臣

711 回覆
1072 Like 42 Dislike
第二局有個暫停堪龍同佢教練傾到好絕望
聽唔清楚講明大概係講仲可能點呀打條撚咩之類
始終都係金牌,點會完全冇得打,但真係頂盡七三波
金牌每屆都有,但係神級唔一定有
唔係話隻腳磨到出血泡同埋中場休息爆曬粗要同艾素臣死過
講天才行內公認第一
舊制十五分之王
https://youtu.be/Fxo9wiB7DpU

1:03開始睇起,第一次睇d波點接都睇唔清楚
10年前好多pair rival都鬥得好精彩
阿朗美斯,費達拿拿度,林丹李宗偉
近年體育界真係少左呢d瑜亮之爭,又少左保特菲比斯呢d大神人
無哂呢d勁人真係無咁精彩,取而代之係好多其他運動員都有突破,例如香港,尋晚意大佬贏100m等等
林丹無敵
戇鳩真係唔係扮
啱中途已經認晒書
國與國之間實力平均左, 其實水平上, 整體上係進步緊
最撚慘有百尻幾個弱智仔附和佢先死
今日嘅艾素臣出波好冷靜好穩,睇返以前嘅佢成日都會心態唔穩,有過多嘅失誤同埋急住進攻,而佢嘅後場殺波不嬲冇幾多個現役選手可以頂得住。而家嘅佢比以前再瘦咗,但係仲可以保持住後場咁大威脅性,網前技術、防守、速度都好咗,可以講而家就係佢嘅全盛時期,雖然都係唔覺得佢會打得贏以前嘅林丹同埋李宗偉,但睇完今日都覺得新時代嘅皇降臨了,如果桃田仲係咁唔生性應該暫時冇人可以打得贏今日呢個狀態嘅佢
其實諶龍都188咁高
艾素臣有d似林李加埋,有體力又搏又有技術,接殺球仲可以玩埋前後左右,唔係個個做到(林丹呢方面真係麻麻),而且生得高殺波又可以玩得多角度

BTW, 我都係鐘意偉哥既技術形多d
Source?
條龍都唔後生咖啦,32歲了,丹麥仔仲係27歲,唔好睇淨係差個幾年,運動員一上左30歲就基本上係職業生涯末期,幾年就係幾年,果種爆發力點到無20幾歲既人咁勁
我覺得可能叫心理障礙更貼切
2016重點係林李4強戰

其他wfc
早幾年連李宗偉都輸比佢

體能同年紀真係運動員死敵黎
咁都要大膽講句
你太細膽了

林丹基本上公認歷史第一
但係比樓主吹到神化古人
啲人未睇過陶菲克唔知呢條友當年幾癲
諶龍啲細微技術位始終無林李果種咁細緻,包括丹麥仔都係,主要靠扣殺同速度贏對手,但呢兩樣野年紀一大就下降得好犀利,到時要靠技術去搭救,所以點解35歲既拿督都仲贏到。
丹麥仔要更進一步,唔可以仲係咁靠扣殺去取勝,否則下屆佢未必拎到金牌
反手獨步天下,但有時會覺得佢太依賴反手導致少左威脅。咁當然佢有反手殺波,但頭頂正手應該會主動d
吊奶星 18年李宗偉仲贏到桃田 痴撚線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞