全盛時期既林丹打唔打得贏今場既艾素臣

711 回覆
1072 Like 42 Dislike
人地殺到417 km/h,仲要殺過兩次(17日本賽,18大馬賽)
有紀錄以嚟得陳文宏493(testing,非比賽)
科丁426(17年印度聯賽)
金庭419(18定19印尼賽)
再加埋正手不轉身殺波,咁都唔夠強
中國丹歷史第一
又或者話
條龍當時對李既球路理解得好好,真正做足哂功課

如果平時打開波就知
單打套路真係賽前係諗定哂點打
先唔講佢後先
李宗偉生cancer 前有場對桃田
全場下壓,係咁殺波搶網,打到桃田冇哂辦法
竟然話佢攻擊力唔夠強
琴日諶龍輸左都好有風度啦
連登見人中國就屌
同埋龍真係好擅長打李
全盛李根本都唔能夠係龍身上攞甜頭

廿尾李 對廿頭龍
都只係5勝4負
佢兩個繼續打都係為左同對方打姐
本身仲約定打埋今個奧運之後退 點知..
之前李宗偉受訪問話如果遲10年出世,佢會拎多幾個冠軍
原因主要係馬來西亞當時訓練環境差
冇自已場館,要去好遠先有場
而且訓練強度唔夠,佢要1打3先有有足夠強度
唔似林丹有好多勁人陪練
好多時都係時也命也
李永波都講過如果李宗偉係佢手下,一定拎到冠軍
我都支持中國對家隊

但係人地表現好 一味盲反咪同班小粉紅同級

事實上佢地本身幾fd, 唔需要班fans去出征屌佢地既對手
李林全盛係夢3級別,諶龍艾素臣桃田全盛都係近兩年歐聯痢車咁
你睇呢場男單已經同08/12決賽又差起碼一班
打一球都要咁多板
係大血泡(入哂肉個隻),應該每跑一步都痛到傻啱啱係fb見到有人post圖,有點核突

無計
佢地夠條件今次奧運

想李宗拎一次金完夢
老老實實,佢今場表現的確值得支持
何況佢只係學中文入中國市場,又冇直接奶共嗰啲,又唔好因為佢取態而否定佢實力
國產貨不用解釋啦仲要著到銀龍隻腳著壞哂,多年嚟著李寧打比賽著到生慢性大血泡好唔翻
雖然係抖陰 但有興趣嘅可以聽下林李對今屆奧運嘅睇法
林丹都唔係盲撐中國隊 佢本身都覺得日本隊係大熱
真,連登仔見人國籍就屌,神龍已經算係最有風道、禮貌、球品嘅支選手,佢仲要同安賽龍終極老死嚟,安賽龍去中國學羽毛球+同佢傾計係講普通話
呢個都係林李級數嚟(就算唔係,都算S-),只不過有點老+太早退休,好多後生都唔係好識
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞