[再見安歷基,歡迎華維迪] 巴塞隆拿球迷討論區 (197)

1001 回覆
11 Like 3 Dislike
其實前面係msn,攻力咁強,中場用雙防中或許更好,影帝+羅白/森柏
攻中可以係美斯 亦可以係ag

其實我之前都覺
但前提是要前面三個起碼有兩個個發揮到前鋒既作用
唔好返太後拎波。

雙防中掃蕩到就ok,反正兩閘都會標前,實際上前面都係有6個人

其實我覺得hi老虎/dso係幫到手 至少可以拉邊同埋用速度爆 衝擊下禁區 如果屁馬都肯做呢d 中間蘇9 同埋後面美斯加兩中場都會踢得舒服好多
上年有去熱狗主場行stadium tour 可惜無係果到睇過波

嗰啲self-guided tour洗唔洗book time slot?

最好bk定 尤其曼果兩隊同車 熱反而少人d 但我果陣都bk曬先

You早幾多日book咖? me去車妓
要睇下華維迪點用,唔想再見到703
其實前面係msn,攻力咁強,中場用雙防中或許更好,影帝+羅白/森柏

其實我之前都覺
但前提是要前面三個起碼有兩個個發揮到前鋒既作用
唔好返太後拎波。

雙防中掃蕩到就ok,反正兩閘都會標前,實際上前面都係有6個人

其實我覺得hi老虎/dso係幫到手 至少可以拉邊同埋用速度爆 衝擊下禁區 如果屁馬都肯做呢d 中間蘇9 同埋後面美斯加兩中場都會踢得舒服好多

依一款可以做變招 Messi長企cam中路零防守
如果Rafinha成到材就好 可以Rw Cam同Messi不斷換位
BTW有冇人G新來果個教頭嘜料

佢球員時踢過巴塞

最初教愛奴之後過希臘球會教
咁教希臘球隊拎個當地聯賽

之後返來教過維拉利爾,華西,畢爾包

告魯夫欣賞佢
但佢本身唔係用433
主張迫搶

如果你視433一定要係中場倒三角嗰種
華維迪就唔算係

但佢比較鍾意用4231嗰種 擺個攻中後面兩個人support嘅正三角中場

你睇佢教奧林比亞高斯同畢爾包都係咁
愛字頭就太久遠 潮流又唔同 仲用緊442但參考價值可能無咁高

BTW 啱啱查到佢09年贏希臘盃決賽係互射十二碼 比數係 15-14
我今季睇過一場巴塞作客對畢爾包
巴塞贏2:1

畢包可以成場迫到尾
要睇下華維迪點用,唔想再見到703

睇到想死
我愛巴塞 我愛巴塞

Q仔 你吹奏過個個tello又番左黎
我愛巴塞 我愛巴塞

Q仔 你吹奏過個個tello又番左黎

又走了
對華dee要求唔高
下季三冠加雙殺賤種就OK了
對華dee要求唔高

仲有全季不敗
對華dee要求唔高

睇左轉會先set target
對華dee要求唔高

仲有全季不敗

全勝
我要求唔高,完季拎到110分就夠
FC Barcelona are interested in Leicester's Riyad Mahrez who wants to leave the club this summer. [clubcall] #FCBlive
FC Barcelona are interested in Leicester's Riyad Mahrez who wants to leave the club this summer. [clubcall] #FCBlive

點解冇傳過Thiago咖?
又或者傳Verratti
尼馬今年最大問題係埋門,突破方面我覺得佢做得好好喎

D層我少少有意見

我知佢過到人,但是佢既角色係前鋒
佢走既位決定佢係邊度拎波同做乜野

佢係返後拎波,然後過人
而佢比既都是橫傳多

但如果佢可以好似14/15咁,係喺後衛盲眼位拎波或已經預備入禁區,咁佢單挑後防製造入球同創造既機會係實際好多

如果佢係中場是十分好的但定位是前鋒就有問題。

rw可以用munir,細佬
放尼馬打右,左邊都可以用dso/paco

如果要雙防中嘅 不如細佬攻中 美斯右啦 美斯中場=0防 咁雙防中都太大壓力

D層我少少有意見

佢係返後拎波,然後過人
而佢比既都是橫傳多

但如果佢可以好似14/15咁,係喺後衛盲眼位拎波或已經預備入禁區,咁佢單挑後防製造入球同創造既機會係實際好多

很面運唔到個波上去佢先要墜後
同美斯有少少相似

D層我少少有意見

佢係返後拎波,然後過人
而佢比既都是橫傳多

同美斯有少少相似

呢個一定也是一個原因
我要求唔高,完季拎到110分就夠

冇114都要炒啦

D層我少少有意見

佢係返後拎波,然後過人
而佢比既都是橫傳多

因為中場廢 所以Neymar先咁後攞波
Keep住今季嘅突破力 再做到14/15咁就好了

rw可以用munir,細佬
放尼馬打右,左邊都可以用dso/paco

如果要雙防中嘅 不如細佬攻中 美斯右啦 美斯中場=0防 咁雙防中都太大壓力

Same idea

D層我少少有意見

佢係返後拎波,然後過人
而佢比既都是橫傳多

同美斯有少少相似

呢個一定也是一個原因

應該係主要原因
其實屁馬個問題係來自安歷基

個波係運唔上Final Third 原因可以係中場疲弱
正選狀態唔穩定 後備又唔可靠

咁喺呢個情況下 安蛇嘅戰。術
係由美斯墮後派波加強中場控制
而屁馬分擔嘅就係邊路突破運個波上去

屁馬今季甚至要兼顧好多防守任務
喺無球 比人攻嘅時間上
巴塞個陣型甚至好似442/4411咁 得返咬咬頂前 美斯逗深少少
而屁馬係MSN最後生最好氣力嘅人 要包埋左中場

喺咁嘅情況下佢射波無之前咁準 或者少左入禁區係好合理
畢竟好難要求佢守埋左路再自己推大半場再黎個Onetwo撞入禁區射入埋吖嘛

咬咬就真係下滑左 好多chances食唔到 大賽表現又曳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞