[親生仔] Google Pixel 討論區 (61) Google-made SoC

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
喇叭播片有聲 應該係個底果個喇叭來嘅
聽簡唔覺有

係呀 自己換 都係睇YouTube跟住來換
Pixel 6: 158.6x74.8x8.9mm
Pixel 6pro: 163.9x75.8x8.9mm

兩部闊度只係差1mm
點解唔將Pixel 6縮返細少少,啲product定位真係膠膠哋
開speaker有冇聲
用bluetooth有冇聲
想要細機
開speaker有聲
bluetooth冇試
呢排部3仔個UI會突然彈no response
係咪就打柴
洗機處理
睇埋下一月個security patch先,唔得先行最後呢一步
reset部機要由頭搞過晒太煩
細機愛好者經常被迫害
...dimensions of the Pixel 5a are 156.2 x 73.2 x 8.8mm (9.4mm thick, including the camera bump).

https://www.xda-developers.com/google-pixel-5a/
三部機差唔多size
上埋套就大到仆街
唔係喎,pixel 5係咪under screen speaker黎?
個ear speaker係咪r黐住mon
但我冇拆過喔 個ear speaker
有冇郁左少少位?佢應該係兩個接觸點對返落塊板度,可能對唔準

我唔肯定佢係用咩方法張個speaker固定喺個mon後面,如果唔係螺絲就有機會移左位
ok
我試下先

但係如果郁左嘅話 裝完之後應該會有凸出嘅喔!

但我就咁睇又唔覺有凸出
唔係架 佢兩粒的有彈性架
ok thx

再試下先
想問pixel5用唔用到ldac 想買sony新個隻耳機 如果用到ldac會更好
遲d香港cut 2g/3g,真係唔洗買pixel,希望6會支援5g啦,我部3a聽電話真係越黎越差,利申用緊:3台
2g就而家已經cut緊啦
但都out左咁多年先正式cut
所以3g最少重可以玩多3-5年以上
到時再算啦
何況Google係唔出行貨俾香港都吹佢唔漲
屌佢,近年pixel啲定位真係奇撚怪,搞到我由pixel4等到宜家都無個誘因去買,當買中階機又覺得佢出得on9,又貴,暫時得3a叫做出得最好,希望今次5a出好少少,唔好搞到又變咗4a 5g啲系列咁
仲用緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞