[親生仔] Google Pixel 討論區 (61) Google-made SoC

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
咁嘅政治同營商環境 俾我都走
由一開始海底電纜唔鋪香港 其實都已經預咗
個人對curved mon 冇話特別抗拒
加上佢啲圖都唔係好曲啫應該同S20 個曲面差唔多
不過用LG Mon就真係
已經當咗大陸普通城市
冇計,求仁得仁

今日有patch
無知問下...點解要root先用到5G?
Pixel 4a 5G都係咁?
小手黨黨員希望6 Pro唔好太大部...鐘意佢個灰白色
估唔到我係到問完無耐,咁快公佈左新機資料
條黑bar 真心柒
加上呢部機今年香港賣架話,最起碼6k-7k
睇youtube 唔係差唔多有晒spec 啦咩?
6.4吋同6.7吋 (都幾大部下)

條友話攞埋部機上手了,不過google 個meeting 唔畀影相/拍片

https://www.youtube.com/watch?v=HcGJQFE-xa4&t=5s
 And with Tensor's new security core and Titan M2, Pixel 6 will have the most layers of hardware security in any phone**.
一開始望到第一個反應: 咁撚柒既
但睇睇下又覺得ok
起碼無咁悶

btw好似話google今年會係marketing方面揼錢
希望真係會expand到香港
Oh thanks!! 我用仲用緊3既5.5吋覺得個size剛剛好
睇黎要開始習慣用大機唔可以單手操控

sensor呢個位 應該就手
都唔明啲機整到咁大係為乜
大到成部12 pro max咁
連P6個screen size都大過IP12 pro...
過多年轉plan先考慮下root
5g未普及 唔擔心
2023年高通開放Nuvua core ip授權,你地咪又係要幫襯佢
*nuvia
最尾個句
咁嘅環境比你都唔會搞hk market啦
部2xl就打柴 想平平地換部4a 5g
見etopia有 但Japan spec
有無巴打知掂唔掂最驚係唔知佢呢部係有無分unlock定esim
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞