[親生仔] Google Pixel 討論區 (61) Google-made SoC

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
要落patch 麻
難唔難搞 我買咗6仔都要搞 用唔到volte都係麻麻地
3 battery health得返69% 2000都無 正呀 2個鐘收檔
邊洗呀 tick返邊個apps要hide root姐
咪unlock bootloader同root最難 之後果d都好易搞
到時搞 好期待換機
用app睇?
用唔到HSBC同TapNGo
2個都用到啦
就咁hide app + magiskhide就得?
正確黎講係magiskhide到揀返要hide root既apps就得
以前用n5 root過機 又要fastboot好煩
而家用 pixel唔記得晒點root
係 Accubattery
上網睇返
要比錢先睇到
唔準嘅
依家3換4a是否不智
啱呀,又唔攞iphone SE做例子,SE無論一、二代都好賣得

更何況,即使現實鍾意大機既人比細機既多,都唔係唔出細機既理由啩?兩回事嚟
越嚟越少廠出細機,supply<demand,人地唔出你出反而可能吸納到一班人跳槽買你

不過Google啲策略不嬲唔按章法
咁搞笑 咁真係唔準喎
但係feel 到我用電量渣得好快
等得等埋5A再決定啦
等Google更新6a lo
反正佢咁高規格都好難話擺入去細機
平時蘋果做乜其他廠都跟 偏偏出細機呢個做法就唔跟
12 mini銷量差係Apple意料之內
Apple唔出會連少少銷量都無埋
而家只係賺少左但都叫賺到錢(何況所謂少亦好大數目)
外界以為Apple錯判細機市場
我反而覺得Apple一早估到

btw,Pixel6真係太大,完全無意欲換機,希望會出6吋以下Pixel mini
出機海對apple真係冇乜問題
但pixel只係小眾入面嘅小眾
寧願佢做好個頭好過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞