[親生仔] Google Pixel 討論區 (61) Google-made SoC

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
成像速度,極限低光,拍片
成像速度喺computation photography入面應該已經唔係最耗時,而且之前嘅chip google都已經加快左唔少,低光拍攝呢啲都用363做到影星所以先會諗換sensor後有咩更大嘅improvement,但拍片應該係受惠最大
淨係大底已經慳左唔少曝光時間啦,你睇iphone 12 pro max對比12 pro就知,大底夜拍嘅成像係短啲

Astrophotography個度,你睇落好似影銀河好乾淨,但其實如果你睇過啲攝影youtuber攞相機對比就知,佢過度修正將好多亮度無咁高嘅星刪除左,係有改善空間
對pixel 用家要 travel 都好唔方便架
我假設有個台灣人
來香港用 pixel 咪唔方仲有囉

所以係 pixel 有問題
唔比心機去做電話
發佈埋pixel watch得唔得呀屌
想問下係咪得日版先可以用到suica卡
唔知有冇wireless charging
我估拍片可能實時HDR + 實時極限低光錄影

Google個AI真係CLS
我估拍片可能實時HDR + 實時極限低光錄影
有冇話幾點?
成日諗,個背殼係塑膠黎 其實摸落係咪無咁正?
咩質地都摸過
可以話你聽一樣咁正
不過都係戴套多
"谷歌 Pixel 5a 5G 組件表面顯示 4680mAh 電池,將於 8 月 17 日發布" https://www.fonearena.com/blog/346281/google-pixel-5a-5g-components-launch-date-leak.html
幾好 但好滑手
摸落舒服過5
冇撚有錯
LM

power掣好有htc味道
好似轉咗橡膠面 應該n5手感
都係中階
不過對比4a 有90Hz
電又大過P5 咁
Pixel 5好無存在感
5a仲要電大啲,正過5
wireless charging好少用
5個隻金屬機身摸落都似膠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞