[親生仔] Google Pixel 討論區 (61) Google-made SoC

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
iPhone 12 pro max佔iPhone 12系列4部機入面銷售額29%,其實唔算真係好多
由pixel2開始用,而家用緊pixel4,用pixel除左因為親生仔,update快外,好大原因係因為粒titan m,但個時因為想用啲block咗既功能就root機,初初都用得好地地無問題,直至有段時間hide咗app都用唔到渣打個app。

返轉頭諗,用啲應該要有既功能,volte呀,5g等等都要root,root咗又廢左粒titan m,咁係咪仲要買pixel呢?
我而家就係咁諗

OFF TOPIC
唔好買PIXEL BUDS
Apple發佈係話預咗mini最好賣
結果係四部入面最唔好賣
雖然純計銷量嚟講mini依然好賣過好多An機
從來唔覺Apple有將12 mini當做銷售主力
Mini壓軸同max一齊開賣
應該都睇重過嘅
要買細機都買左更加早推出同更平既SE 2 ,而且一般人用開大mon機都少轉返用細機
Pixel 6 流出尺寸同Pixel 4XL 相約,雖然較厚但應該由相機突出部分計算,實際手感應該兩者差不多,反而好奇個重量同重量分布會唔會因為相機模組而唔平均
Google 應該把細機市場放係中階機吧,pixel 3a 同4a 都係細機銷量比較好
一部機佔成個系列30%仲唔多
只作參考

我用舊機真係會少好多
但新機叉得越耐,%越高
an機 tws大把選擇 真係嫌錢多先買pixel buds
買過部算啦 又唔貴
整手機好講手勢 好難100%靚靚仔仔
而且mon質量又唔會比原廠好 我覺得
可能仲好過Tensor
https://wccftech.com/samsung-mass-produce-google-tensor-chip-tsmc-handle-some-orders/amp/?__twitter_impression=true
Samsung to Mass Produce Google’s Tensor Chip, With Some Orders Possibly Going to TSMC
係咪又嚟多次chip gate 抽獎
1/4=25%加上mini賣唔出
超過50%人係要12/12pro
你又知6唔會特別貴?
camera好似勁好多
如果佢好似歷代Pixel optimize得個sensor咁勁嘅,應該會秒殺其他手機,但係佢第一次用新sensor 應該唔會好似佢玩個IMX363玩到咁出神入化
正呀
無行貨 無5G 好難搞

: 5仔用家
5都被譽為垃圾SPEC 咁5A會好得去邊
換5A不如6 換6 不如PRO
追返上面先知原來ROOT PIXEL 會廢咗 TITAN 今次BUILD IN 入CHIP會唔會都有可能性可以ROOT完唔廢TITAN
價錢問題啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞