[親生仔] Google Pixel 討論區 (61) Google-made SoC

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
見好多人都入嚟都係話怕用PIXEL
甚至本身係FANS好多人都話佢HARDWARE殘障
但係我想話PIXEL嘅HARDWARE殘障下我用得順用得爽唔係電話最需要嘅野咩
P3XL係當年次一等SPEC添 但係我打機都好順就得啦
光速眼 HIFI耳另計啦
2021年中都仲係拎CPU同RAM嚟拗真係得啖笑
***正垃圾
SHIT 咁想換走隻平價FIBIT
但首先要有部 iphone係手先 set到嘢
我仲有部iphone喺手
我由nexus5 用到pixel 2 再用到pixel 5
都開心使用中
不過如果之後幾年都唔support volte/5g 其實遲早都要轉
始終冇人知之後會唔會有咩app係靠5g先run得起
冇volte嘅 到電訊公司cut曬3g就收皮
我今年都糾結換唔SONY算 部pro 出得幾好
不過真係Fade out 3G先再算

冇volte真係一個遺憾, 但無計 , 畀你係Google都唔會想係一個咁嘅正苦手下發展網絡產業,都無珍惜同惜才之心
講到google唔奶共咁當年google撒出中國咪又係比人踢走
佢唔care香港因為真係無人買啫
我係唔like 佢唔出部旗艦級。

恨鐵不成鋼。 自從印度佬接手。一味出埋d中階機。
唔係講奶唔奶共, 都冇邊間唔奶
個問題係單講香港上至政府中至議會/有權者 都對創新係抱住一個奇怪嘅態度, 有人辛辛苦苦捱返嚟嘅野可能畀佢地拎嚟痴金糠。

係好可惜姐
3500蚊執咗部p5+case
有冇mon貼介紹
Pixel 5 spec差d真係就差d 開相機 轉拍片mode 轉前後鏡都要load幾秒 成個體驗好唔得
隻galaxy watch幾吸引
pixel 4 好順

不過貼左 mon 貼之後個 touch screen 虧虧地
beta4已出
Android 12 Beta 4 hints the Pixel 6 has Samsung’s 50MP GN1 sensor and Exynos 5123 modem
https://www.xda-developers.com/android-12-beta-4-pixel-6-camera-modem-leak/
Samsung Sensor
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞