[親生仔] Google Pixel 討論區 (61) Google-made SoC

1001 回覆
13 Like 2 Dislike
[罪大滔天] Sony Xperia 檢討區 (97) - 1 III優惠減$300、5 III評測流出 | 白卡勿入
https://lih.kg/ujHqwDX
#681 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

想問呢條友係咪用緊Pixel? 定係純粹idog扮pixel打手?
idog係叫都叫人買iphone啦
引戰狗唔理佢就係最好
因為我起咗佢底係idog嚟
睇佢講啲野一睇就知鳩人黎
不過pixel 4a仲有3.5mm
如果之後冇我都打算轉會買5ii
好似連5a都有防水
咁5除咗細啲仲有咩優點
iphone轉pixel會唔會好多野搞?
煩Whatsapp轉 message
仲有signal冇得轉
d game係咪要隻隻單獨搞?
啱啱去誠哥到買嘢先發現部3用唔到google pay,似個nfc壞咗

睇嚟年尾真係要換6pro
我想問下有冇人同我一樣反而等緊隻pixel watch..不過好似冇咩反應咁
冇聲冇氣咁
係咪要轉等samsung/fitbit
有無限相簿
無限相簿 真係幾吸引
我覺得唔係影開相果班
比個sd卡slot都已經夠曬
都唔係原畫
睇完pixel6 d資訊好想跳槽啊
但自己全身都係蘋果點算好
我 apple watch+pixel
錶用到八仔夠了
最煩係 air pods 轉果去變左普通耳機
換對好啲啦 airpods本身又唔係靚聲
女友送左無耐 唔換得啊
係 隻隻搞連返上注册啲server同步返
如果係跟apple id/game center 你預冇得搞

其他例如 相 contacts 都有得俾你deselect
唔跟過去Pixel

另外apps 如果Google play store 有佢都會download 埋 當然你亦可以untick

其他依家啲data transfer 都好完善
iphone轉pixel會唔會好多野搞?
煩Whatsapp轉 message
d game係咪要隻隻單獨搞?
係 隻隻搞連返上注册啲server同步返
如果係跟apple id/game center 你預冇得搞

其他例如 相 contacts 都有得俾你deselect
唔跟過去Pixel

另外apps 如果Google play store 有佢都會download 埋 當然你亦可以untick

依家啲data transfer 都好完善
Google pay on wear os 香港用唔到都係碌柒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞