有無人行加拿大stream B 同路人?

1001 回覆
144 Like 20 Dislike
無時間。計劃2023就到期。
讀diploma 包生仔
好過你讀stream b 咁搏
千頭一定夠
做E&M project 係CV度寫出黎照搏加分姐
唔係申請owp 點解會係2023 年到期?
本身有degree 讀番dip既話我擔心申請student visa 移民官唔批
目前成個lifeboat scheme 2023會完。 但希望可以延長。

https://www.winandmac.com/2021/02/canada-first-lifeboat-scheme-for-hong-kong/
我睇官網寫既Stream B 好似同owp 無關, 無講話23 年會完
定係我睇漏左?
你咁諗係無問題,不過要番夠佢指定既時數,先係問題,
所以,你都係疊埋心水課金讀書/搵工。
你睇漏咗好多
stream B主要就係講緊owp
TOR 有無人想夾租? 留tg
準備2022年頭出發
OWP 先係 23 年完
Stream B 應該係去到26年8月完。

Stream B 根本係比 OWP 個啲人駁落去拎 PR 或者已經係個度做緊嘢嘅人。

但有五年內畢業限制,假設你2018畢業,你 2022 前就要夠工作時數申請PR, 即使個 steam b 係2026先完。

因為你個學歷會過期。 所以行 B ,我覺得越早過去越穩陣。
所以我明年開始讀,24年香港master 畢業 ,然後去加拿大做一年野再行stream b都得?
點解係2022唔係2023?
睇你邊個月畢業,數返五年內
咁係睇畢業證書點定 因為就係正常7月31grad 證書都係寫11月
之前上網做資料蒐集,應該係計畢業証書上日子。
owp 2023年2月之後冇得申請
你申請個刻你個學位你5年內畢業先合資格
如果我申請owp係hd
申請pr 係用大學得唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞