有無人行加拿大stream B 同路人?

1001 回覆
144 Like 20 Dislike
想請問一下最近係咪未打疫苗就入唔到關

你唔打連加拿大國內火車飛機都搭唔到
繼續召集下年去嘅巴絲互助!
之前其他post問過唔係話唔打針都入得?
係最近update左定點?
https://travel.gc.ca/travel-covid/travel-restrictions/visitors-workers-students#workers
之前你有national interest exemption letter 可以當你係discretionary travel
但依家點冇人知 尋日開始國內搭飛機火車都要打左針先得
好似外國旅客去加拿大未有嚴格規定一定要打咗針先得 我理解係從加拿大國內起飛先要強制打針

但我香港直飛加拿大諗住一年內都唔會再圍走
咁我唔打針應該唔影響入境掛
same thought
係驚唔打針難搵工
飲食業應該一定要打
我原本都諗住唔打 不過加拿大個打針比例係極高 唔打反而係少數 所以基本上有咩關於打針既法案過硬咁濟 例如 疫苗護照 我覺得最後打針就必然 差在香港打定加拿大打
Fyi
1.外國已經講打第三支
2.加拿大買左既針水夠全國人打4-5劑
喂啊有冇人㗎
其實香港打同加拿大有無咩大分別?
想問你地買傢私係咪全部要自己拎自己砌有冇邊間買夠一定銀碼會包埋送
隔離政策 打左入境免隔離
下星期日走,內心突然好恐懼
不用怕,好多香港人

去邊?
多倫多
同太太plan 左成年,終於要起行
有人陪唔驚啦
大把人一個人過去
今朝搵左你啦
諗緊下年8月走
最盡都得十零萬 有啲怯
話說我搬屋啦,有人黎多倫多如果未搵租,可以考慮吓我呢個,12月中至1月可入住

1300,full basement,包水電,包上網,包1 out door parking,兩房兩廁,有洗衣機,分門出入,有廚房

無乾衣機

我會留低部份傢俬

屋主廣州人,退休人士,過左黎好多年,講廣東話,超超好人
屋主有兩個要求:
1。要好租客
2。cash交租

有興趣就TG我

me too
巴打去邊?
重未諗好
但見啲人話Ottawa好似平租啲 有諗緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞