有無人行加拿大stream B 同路人?

1001 回覆
144 Like 20 Dislike
巴打加油
留名等聽星期一開工情況
咁walmart又有啲奇怪
Btw想問下你點樣搵到洗車屋呢份工?
上網定係路過入去?
不過搵到工做緊已經係好事
加油希望你頂到!
我星期五手動打左去WALMART HR 度問,應該係個PLAN太新唔識應OPEN WORK PERMIT
因為佢地返一至五,今朝系統凌晨覆左我星期三去上TRAINING,但撞左車場份工,宜家reschedule左去下星期六做 (我洗車應承左一至五返)
一切都順利

洗車份工我喺INDEED APPLY,佢MSG我叫我去做個自我介紹 ,點知係去到HR唔喺度,直頭係老闆直接見我,但雖然佢係老闆,都同D員工一齊落手落腳洗,佢見我嗰陣應該連我RESUME都無睇,好豪氣咁叫我聽日黎TRAINING啦 (其實都係手版眼見功夫,邊睇邊學洗車唔難)
返工全部都後生仔,其實我都30中,但鬼佬好似唔識睇黃種人樣,問我畢左業幾耐,我話我做左十幾年野條友唔信,笑死

其實呢排仲搞緊個FULL G License 車牌,明天考,所以車房度我請左兩日假,好彩個白人經理都好好人俾我放,練左6粒鐘都有信心應該OK
(香港都有揸開,呢度記一記D規則就可以上,我覺得6個鐘左右就夠)
點解唔搵m記 Tim hortons 果類工?唔係相對舒服少少咩?
見過幾個人都係無upload transcript
俾ircc直接reject唔會問你
冇upload transcript要睇佢有冇upload其他野
因為ircc個網係有寫邊幾樣野接受
我覺得我英文對答未得,宜家呢d可以按步就班先
就咁聽車場d人都幾friendly
咁你諗住如果walmart請你既話就會辭左車房份工定兩份一齊做?
不過車房老闆感覺好似幾nice
如果比我揀既話我會繼續做車房 當然前題你頂得順
同埋去到加拿大有個機會比自己試下做啲唔同既工種 個感覺幾好玩
Walmart 其實已經請左
唔知佢俾唔俾我淨返一日

今日pass左 Full G 牌可以開始睇車了
前排睇家和嘅片見到佢真人

之後終於明點解咁多人會覺得佢煩
想知係邊條片
明晒
2個死毒撚
好心加和就唔好痴佢哋嘅咁多啦
你揾佢哋係趕客
lm
師兄你好
請問係唔係申請成功後三年內出發
我係女見到都更加唔想join 佢地....
左邊係咪曾女?
個樣有d似變態殺手
Yes from my view both look very toxic
LAN線殺人
依個樣真係要參與多d加和既活動
唔係真係孤獨終老
不過我係女見到佢哋咁既樣都出嚟賣廣告
就寧願自己係屋企都唔會參加囉

Peterson你見到就唔好再揾佢哋拍片叫人參加啦
真係好趕客
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞