有無人行加拿大stream B 同路人?

1001 回覆
144 Like 20 Dislike
申請左owp先
到時轉pr咪用ugrad個學歷做ECA
日日係到post食乜同邊到塞車
係到曬命咁
你都係calgary?可以add Tg 交換下情報
[member]巴打 去到加國如何啊?
我下年過完新年都出發[/member]
今日第三日, 申請左 SIN ,debit card , 電話卡, presto card , 溫緊G1

對抗緊time lag , 好掛住老母
話說如果諗住1年pr 之後再讀書
趕2023年9月入學
最遲要幾時入境加拿大?
由你申請做PR都要等半年以上啦
自己計下數啦
咁耐
Land 左一個星期 , 聽日in Walmart, 今朝in 左份工廠工 好似係以都請
工廠嗰份經一個Randstad agent 搵
支持樓主及眾巴絲
我係持OWP到左多倫多一個月,有機會認識下。
以下為加拿大/多倫多嘅巴絲聚集Group,覺得有用可以入嚟支持下
(冇大台冇機構,只係開黎聚合一眾巴絲)
Discord Group綜合吹水群(請用App打開連結) https://discord.gg/zArz8bgshS
Telegram 群組 https://t.me/hkcad
入境先計嘅話請問我2022年apply owp, 但係我2024先去加拿大到返工做一年嘢做到2025後, 跟住再apply PR得唔得 thanks
可以
2022成功申請後有3年時間俾你入境owp
入境之後開始計owp時間 你2024年去到 即係2026年8月31日前(stream b期限?)做夠工作時數加apply pr
當然你要留意返畢業證書既期限
咁你要20/21 grad先岩岩好5年內
爸打落腳點係多倫多定第二到?
係咪類似倉務工?
想知英文洗唔洗好高要求?
祝爸打事事順利
我喺多倫多 OAVKILLE落腳
WALMART今朝都請左,GROUP INTERVIEW好似傾下計咁答情景題,我都講到LAG LAG CUT CUT咁,講真除非你真係一句都講唔到,如果唔係你盡講無人會笑你
WALMART嗰份做DELI DEPARTMENT,一陣去IN份華人超市

搵左4日工都好多份見 (當然係D勞力工作),香港嗰份我實做唔返,呢度唔興
我2022年grad呀 咁樣當唔當五年內 感激
感激巴打 講得好詳細
我證書應該係寫2022年11月 grad, 咁樣當唔當五年內
自己比較遲處理 其實最驚佢revoke個policy
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞