有無人行加拿大stream B 同路人?

1001 回覆
144 Like 20 Dislike
有q&a 都要肯睇先得架
大把人連ircc 份instruction 都唔睇啦
劣根性囉 一定要人低過自己 差過自己
下你叻過我呀? 圍爐屌柒你先
又咁講 前人做Q&A唔係老馮
問問題之前都要確定自己真係睇清楚官方instruction真係搵唔到答案先出黎問會好D
唔係老馮咁做咩要開個post 開個谷出黎
自己搞掂曬咪得
開得post同埋一堆tg gp就有責任要幫人㗎啦
答你 xyz 咁做 點知政府改左野比人reject 左又話條仆街伏你
唔答你 又話開谷托柒咩唔答人
叫你上官網睇 又話你老馮要搭
香港人真係世一
鳩少陣啦
加香加登有bot 咪又係大把人問埋d on9 問題
支持開另一個 新 手friendly嘅tg gp
唔會屌人,有問必答
咁每樣嘢都有機會變架啦
想知有咩政策係一成不變
真係唔知答人有咩問題喎

有D人未出信可以body check
有D人出左信先body check
咁官網一定係答你出左信先可以問架?
咁我想未出信之前book黎做係咪唔問得?
咁如果真係有人咁做左又可以嘅話
點解唔可以問?

所有嘢都跟官方嘅話咁死板做咩要開個post黎討論?

邊個定義伸手?
咁你個世界得黑同白都無計既
咁所以咪叫人睇Q&A 同上ircc 睇囉 答呢個答案有乜問題
你搞人地政府野唔係跟人地政府instructions 唔通跟你喜好咩大佬
medical check 本身ircc 就有分upfront 同upon request 架啦 咪又係ircc 個網寫明
開討論post 就一定係討論有咩可以唔跟程序?
其實 ircc 有明確講明medical exam 應該幾時做點樣做
個個唔跟規距都交完application 唔等得就自己走上去ump 做medical exam 做出就用webform send 比ircc
要ircc officer 跟多d 野
玩人地個遊戲唔跟人規距 得左就個個走後門
終於明白點解ircc 要出黎搵人放風話唔想做香港人既application 同點解越批越慢
隔住個moon 都聞到香港人陣閪味
直接開個youtube出黎跟住做已經搞掂
Body check Biometric呢啲佢叫你做乜你咪去做
真係唔知邊得黎咁多問題要問
好多伸手問題
連屌都覺得浪費時間
直接skip
咁upfront 又無問題既
但你upfront 就upfront 做完先開application
唔好戇鳩鳩開左acc apply 左出左uci 先黎做啦大佬
真係唔怪得香港人咁撚乞人憎喎老實
全世界應該得日本人唔鐘意走捷徑
日本人就太墨守成規
但你搞呢d 野
我覺得點都係跟人地guildlines 好d 啦
始終最後決定權係人地到
你唔跟procedures 講真佢有權ban 晒你d 野架
無謂做埋晒d 唔快得幾多既野走去比人reject 啦
那我做你的狗奴隸好不好?我英文clb9,法文B1,我申請做你狗奴 成為榮耀的加拿大人的狗是我的榮耀
呢班人平時習慣比錢人解決問題
咩都俾錢搵人幫
唔識自己解決問題嘅
有心幫伸手黨嘅 不如開移民公司啦 可以賺一筆
其實呢 加香真係有得用 '/' call bot
雖然好多人唔知
佢擺明係想人哋跟佢喜好啦
好多人唔識用tg就真
我跟足曬流程
係咪好唔gur
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞