《機動戰士高達 閃光之凱薩衞》Netflix獨家播出 [6]

710 回覆
31 Like 4 Dislike
之後高達就再無深度戰略game, 得垃圾g gen、呃貨金手淫
如果佢可以用黎單方向全力推進既推進器佔得全推力3分一都冇咁都幾大鑊,超浪費新自護成個造型一眼睇晒,可見既主推唔計兩條管就係群甲底,再到兩肩,方向基本差不大,當然唔排除有好多唔顯眼既姿勢噴嘴等等,但佢地佔推力又去得邊呢
而且依個數都只係小巫見大巫,佢說明書直接寫28827500kg ~unknown, 可謂潛力無限
好難講
你睇Messer浮空嗰段 見到佢用嘅姿勢噴嘴已經十幾個
無AMBAC嘅MA分分鐘需要幾倍至十幾倍以上嘅噴嘴
重點係有幾多推進器 各自估推重比幾多 喺咩位置
我哋係唔會知
MA同MS又唔一樣
計個數出黎合理定唔合理真係好難講
呢套垃圾劇情都吹到咁耐
邊part垃圾
單佢28827 ton 既數已經好超脫,尺寸類近(正確來講細隻少少)既gp03 都只係377*6 ton,83系既硬數字本身都行得好前,新自護殘黨而家玩到gp03 既10倍以上,難怪話係咩不應存在此世既武器
咁又係
殘黨本身有咁多錢整咁大部MA已經離晒譜
佢模型說明書特別將條管同群甲底既主推指出黎吹奏(同戰艦主推推力相當等等等),所以主推喺邊其實都講到好明不過計埋咩全推力上限unknown/計測不能依句描述,神棍力一開隨時再多幾倍
NT有講自護公國班政客有科水俾佢哋
我無計數喎
自相*矛盾

其實呢 我想講推力個單位係(kgm/s^2)
而家講緊嘅都係推重(kg)
我唔知推重比係真空有咩意義
我只想講嘅係到底得推重比點計得出加速度
「表達到意思就得」
就係因為你表達唔到個意思先會比人屌,洗咁多版辭不達意仲咁撚多嗲
大型MA有米洛夫斯基飛行器,浮空可以唔需要依賴噴嘴,所以計算方法同MS有不同
……..雖然實際力既單位係用newton,不過通俗之下都會用頓(或者kg)去表達,換算做newton 就乘返個重力加速度。要計返加速度咪f=ma…..
你咁換算新自護最低加速都28827.5/324.5=88g喎
咁30g邊度爆出黎?

搞清楚 我唔係想話新自護好合理
我想講30g加速度係點玩個數字都計唔到
我block 左所以睇唔到佢講咩30g
咁多對話都營造唔到d角色
成個劇場版都係用對話格梗拉長 根本上下2集已經夠皮
廿年前我打g gen f 交代得仲緊湊
部份認同
一係就出TV版
而家出幾集劇場版有種拖長嘅feel

但係劇情唔係垃圾
呢套都垃圾咁seed d嗰啲叫乜
唔係阿古捷斯比佢既咩?
咁你唔用殘體字討論,都表達到意思
定係你係我討厭政治嘅港豬

你都識唔好意思咩?俾人屌足咁多版都仲要講乜鳩101
佢地真係製作得好悶
三高出場都帶唔到高潮,獨角獸出場仲好睇
製作費換返馬反出3集就差不多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞