《機動戰士高達 閃光之凱薩衞》Netflix獨家播出 [6]

710 回覆
31 Like 4 Dislike
你搞錯左主客
同寶少決鬥先係最重要,地球係咪冇人為次
要公平地同到寶少決鬥只可以放T骨俾寶少,同時掉石仔
唔係既話寶少唔會全力出擊
話說一部Xi/企餓造價幾多有冇巴打研究過?又或者有冇日本仔計過?
利申 冇追post淨係睇過馬反冇睇小說
典解一個恐怖組織可以咁有錢買到部最新既ms?
根本寶少先係真愛,啲蘿莉全部都係煙幕
馬法狄背後有個聯邦高層
有聯邦高層做金主,應該仲有好多人支持
同埋AE社死亡商人兩邊投資唔係第一日既事
0083, Z, 馬反多到唔想數, 同聯邦關係千絲萬縷
就算聯邦解體, AE社都應該未必會執笠

ΞG測試員就係Hathaway, 司馬昭之心路人皆知
根本就係
0079明明復緊仇,寶少打到自護收皮明明就係幫馬沙復仇
佢追住寶少黎打明顯係求緊愛
老豆姓林個仔姓凱
大文豪咪俾左個原因大家
聯邦覺得AE社揸住左佢個春袋,所以基本上AE社點做生意,聯邦都唔會理
AE社=美國傳聞中的Deep State超級強化版,但又未去到Fallout Enclave 果種一班想壞腦精英劫持佐政府,為所欲為的地步。

唔止MS,佢係一個乜都有做的超巨型複合企業,基本上喺UC世界生活的人都離唔開AE社。

所以以前已經講過:即使AE社後期冇佐軍用MS,佢都唔會死。對佢來講只係裁員同縮減規模而已,太多搵錢途徑。
軍火商同政府關係就易"深度交流", 要唔要依個原因都係無變
再者一年戰爭後AE社買到一半Zeonic, Inc., 經濟實力已經可以同聯邦鬥
如果無一個政治光環既猛人/勢力, 依個跟本唔係春袋, 係"歷史文件"
最大問題係由Zeta開始, AE社已經控制住成個產業鏈, 春袋係個產業鏈
就算去到F91 聯邦S.N.R.I. 成功主導返技術, 但好多野都係要AE社代工
所以先講就算聯邦解體, AE社都應該未必會執笠
Yes,呢佃聯邦高層先係“真”馬夫提,凱薩衛只係枱面上負責執行的領袖。

果位高層剩係科水俾錢定有份參與決策,制定馬夫提大方向?要搵番小說睇下有冇講。
就係中意佢肥,好似TheO啊夜鶯啊咁唔肥唔好睇
我覺得冇咩所謂啦
反正大文豪俾左個解釋出黎
只要有可能,我就唔會話錯
現實中好多野個原因都係有人on9左

要寫既實可以寫到AE社俾人拆骨,不過套卡通/小說都係借機械人去9up其他野(e.g.人與人既關係/反戰等)
太注重一d無關重要既野就無謂
根本AE一得閒就出嚟作死
次次聯邦一開發試作機嗰陣就玩野
比聯邦周到屌鑊金
負責人被自殺
地頭差啲比泰坦斯掟中殖民地
都係唔識死下次又嚟過
今次依集Hathaway 望到聯邦都係新機果時
應該都心諗AE社班仆街又伏我同聯邦
0083 真係究極作死, CEO自殺, 但Zeta AEUG贏左之後真係無王管
(AEUG = ANAHEIM ELECTRONICS United Group)
馬反又繼續幫馬沙整新機 先十年又忘得一乾二淨
其實哈仔望到企餓嗰陣點解會講又係AE社搞嘅鬼
哈仔要做的係渣Xi G衝出3次元之壁,一砲隊冧哂3次元Bandai同sunrise高層

呢班為佐賣模型廣告不斷喺度挑起2次元世界戰爭,貪得無厭的真奸商,先係真正搞亂UC世界的元兇。

衝出3次元之壁呢d惡搞諷刺,sunrise勇者特急都玩過(最後兩集)。
巴打 我留意左你好耐
你真係好幽默
我自問都算個ok幽默既人 但係你幽默感比我真係高十幾二十倍
冇,連富野後期都好不滿Bandai為佐sell模型,唔停咁干涉佢創作。

某程度上3次元奸商為佐自己profits最大化搞亂檔,係基於一定程度的事實
師兄,你有冇諗過呢到其實冇人care
其實係咪因為寶少都瓜左

所以無人知個仆街仔殺左倩恩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞